19 maj 2024
torsdag, 24 april 2014 21:13

Relacom och Orbion bygger mobilt inomhusnät

Skrivet av 
alt

Relacom kommer tillsammans med Orbion Consulting  bygger mobila inomhusnät, som klarar en inomhustäckning, som många gånger helt eller delvis stängs ute i miljö- och klimatsmarta byggnader

 

Relacom kommer tillsammans med Orbion Consulting bygga ett förstärkt mobilt inomhusnät i Skanskas nya klimatsmarta kontorshus i Hyllie, Malmö. Lösningen säkrar den mobila inomhustäckningen, som många gånger helt eller delvis stängs ute i miljö- och klimatsmarta byggnader.

 

– Dagens energieffektiva fastigheter stänger många gånger helt ute den publika mobiltrafiken. Det här är ett bra exempel på hur vi, i nära samarbete med vårt systerbolag Orbion Consulting, kan erbjuda en bra och flexibel lösning som säkrar den mobila inomhustäckningen, säger Patrik Östling, servicechef Relacom.

 

– Självklart är vi på Orbion mycket glada över att få bidra med kunnande och teknisk kompetens som möjliggör mobil kommunikation i en miljö- och klimatsmart byggnad av absolut högsta klass, säger Fredrik Fahlman, konsultchef på Orbion Consulting.

 

Orbion har gjort förstudien, projekteringen och mätningar på plats. Under de närmaste veckorna ska Relacom bygga inomhusnätet, innan Skanska flyttar in i sjuvåningshuset till sommaren.  Skanska flyttar all personal från sitt huvudkontor på Drottningtorget i Malmö till den nya fastigheten. I nästa steg ska projektet, som kallas ”Klipporna”, även inrymma ytterligare två liknande huskroppar med vardera 6-7 våningar, vilka kommer att hyras ut till andra företag.