18 maj 2024
onsdag, 23 april 2014 13:29

Ebab satsar på bostadsprojekt i Stockholm

Skrivet av 
alt

Våren 2015 är Patriams första projekt om 36 bostäder på Gärdet i Stockholm klart för inflyttning.


Ett nytt bostadsutvecklingsbolag växer fram i Stockholms innerstad. Patriam, som är en del av Ebabkoncernen, kommer att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholm. Från år 2020 är målet att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

 

Med drygt 30 år i ryggen av fastighetsutveckling var steget inte långt för Ebab att starta dotterbolaget Patriam med fokus på bostadsutveckling i Stockholm.

 

– Vi identifierar projekt som vi driver på egen hand eller tillsammans med våra partners. Därefter ansvarar vi för hela utvecklings- och genomförandeprocessen och förvaltar projektet i två till fem år, om bostadsrättsföreningen så önskar, berättar Andreas Holmberg, affärsutvecklare på Patriam.

 

Det första projektet har redan byggstartats. Våren 2015 ska 36 välplanerade lägenheter stå klara på Gärdet i Stockholm. Alla med omsorgsfullt genomtänkta detaljer – balkong, eget orangeri, walk-in closets och milsvid utsikt.

 

Dessutom med den höga ambitionsnivån att fastigheten ska certifieras i miljöklass guld. Ett samarbete med arkitektkontoret Semrén & Månsson.

 

– Att inte se motsättningar mellan högkvalitativ design och miljö- och energikrav är en av våra viktigaste målsättningar när vi skapar boenden för den moderna och medvetna människan. Det här är hem man ska leva i och beröras av länge, säger Andreas Holmberg