18 maj 2024
torsdag, 17 april 2014 18:02

200 bostäder i Östra Frestaby, Väsby

Skrivet av 
alt

Skanska bygger enligt konceptet BoKlok i Upplands Väsby.

 

Nu startar bygget av 200 nya bostäder i Östra Frestaby i Upplands Väsby. Till stor del kommer bebyggelsen att bestå av fristående bostadshus och radhus, integrerat med mindre flerbostadshus.

 

Östra Frestaby är en del av den bostadssatsning som Upplands Väsby gör för att möta upp behovet av bostäder i en växande storstadsregion. Markägare är Upplands Väsby kommun och Skanska. Kommunens marka ska bebyggas av Väsby byggmästarna, som består av fyra mindre byggherrar som har gått ihop, och Skanskas mark kommer att bebyggas av BoKlok.

 

– Vi tillhör den regionen i Sverige som växer allra snabbast med allt vad det innebär av både glädjeämnen och utmaningar och det är jätteroligt att vara en del av ett växande Storstockholm. Det är roligt att återigen få sätta spaden i marken och vara en del av att det byggs fler bostäder i vår region. Det har varit en ganska lång process i Östra Fresta och därför känns det extra roligt att vi nu kommer igång med bostadsproduktionen här, säger Per-Erik Kanström, kommunstyrelsens ordförande.

 

Spadtaget togs på en plats som kommer att kallas Poolcirkeln, ett litet runt torg mitt i den kommande stadsdelen Östra Frestaby. I gropen där spadtaget tagits planterade representanter från kommunen, Skanska och BoKlok, ett vackert rosablommande körsbärsträd.

 

– Östra Frestaby blir en ny naturnära stadsdel i östra Väsby nära kommunikationer och precis i anslutning till service, förskolor och skolor, säger Bengt Fardelius, affärschef BoKlok, Stockholm-Mälardalen.

 

Första etappen av Östra Frestaby beräknas ha säljstart i oktober, det blir lägenheter på 2-4 rum och kök, med inflyttning hösten 2015.