18 maj 2024
torsdag, 17 april 2014 14:48

Magnolia köper av Fabege i Solna

Skrivet av 
alt

Skogskarlen 1 och Skogskarlen 3 i Solna omfattar 8 800 kvm.

 

Magnolia Bostad förvärvar Skogskarlen 1 och Skogskarlen 3 i Solna. Fastigheterna omfattar totalt 8 800 kvm fördelat på kontor och en restaurang. Affären genomförs som en bolagsaffär och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 160 Mkr. De två fastigheterna, som är belägna i Bergshamra, Solna, är uthyrda till Meda och BabyBjörn samt ett tiotal hyresgäster, vilket betyder att fastigheterna i stort sett fullt uthyrda.

 

Magnolia Bostad ämnar fortsätta hyra ut och förvalta fastigheterna som kontor. Skogskarlen 1 och Skogskarlen 3 ligger i ett attraktivt läge med panoramautsikt över Brunnsviken och med närhet till Stockholm och goda kommunikationer.


– Det är med glädje vi nu kan addera ytterligare fina fastigheter till vårt bolag. Med starka hyresgäster i ett mycket attraktivt läge i Solna ser vi stor potential med detta förvärv, säger Andreas Rutili, vd för Magnolia Bostad.


Fastigheterna Skogskarlen 1 och Skogskarlen 3, har en sammanlagd tomtarea på cirka 20 000 kvm, där huvudbyggnaden uppfördes 1971 som Domänverkets huvudkontor.