18 maj 2024
tisdag, 15 april 2014 16:56

HEBA köper nybyggt äldreboende av JM

Skrivet av 
alt

Lennart Karlsson, vd HEBA Fastighets AB. Foto: Cato Lein


HEBA har tecknat avtal med JM om förvärv av fastigheten kv. Svänghjulet i Täby. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande. Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker i samband med att projektet färdigställs den 1 december. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 144 Mkr. Hyresgäst är Attendo Sverige AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

 

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Attendo som fungerar mycket väl. Det är positivt att projektet förvärvas av HEBA som har en lång och stabil erfarenhet av förvaltning, säger Birgitta Seeman, vd för JMs dotterbolag Seniorgården.

 

Byggnaden är i tre våningsplan och omfattar totalt cirka 4 000 kvm som blir miljöklassad, Miljöbyggnad Brons.

 

– Förvärvet innebär att HEBA nu blir ägare till en vårdfastighet. HEBAs verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder, men vår tillväxt kommer även att omfatta äldreboende, student- och gästforskarbostäder. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Attendo, säger Lennart Karlsson, vd HEBA Fastighets AB.