1 maj 2024
tisdag, 15 april 2014 16:50

MER landar SAS i Frösundavik

Skrivet av 
alt
SAS återvänder till 1 000 arbetsplatser i Frösundavik.

 

SAS har nu återvänt med sitt huvudkontor till Frösundavik i Solna. MER fick uppdraget att gestalta SAS nya kontorskoncept samt ansvara för omlokalisering för de dryga 1000 arbetsplatserna.

 

Frösundavik är en spännande fastighet. När den uppfördes 1985 åt SAS var den nästan extrem i sin arkitektur och fortfarande idag känns den mycket modern. Den öppna inbyggda gatan får hela fastigheten att bada i ljus och de glasade partierna mot den anlagda dammen och Brunnsviken skapar ett härligt lugn trots det centrala läget. SAS flyttar nu återigen in i huset i nyrenoverade lokaler designade av MER.

 

Husets cirka 55 000 kvm byggdes för kombikontor men visar sig fungera ypperligt för de öppna kontorslösningar SAS nu flyttar in i.

 

MER har sedan flera år arbetat med SAS och Frösundavik. Med kunskapen om huset och SAS organisation kombinerat med MERs breda kompetens inom kontor, varumärkesbyggande arkitektur och flyttsamordning så var valet enkelt.

 

MER har levererat en totallösning som omfattar designkoncept, inredningsförslag och lokalplanering samt samordning av inköp och flyttlogistik.

 

I ett tätt samarbete med SAS har våra arkitekter arbetat med att ta fram behov och skapat en helhetsbild av kontorsförändringen för att anpassa kontorslokalerna efter SAS komplexa verksamhet.

 

Fokus har varit att skapa moderna och flexibla lokaler som ska möta SAS behov i framtiden. Öppna och flexibla kontorsytor har kombinerats med olika typer av tysta rum, samtalsrum samt ”touch down” arbetsplatser.

 

Designen är skandinavisk precis som SAS ursprung. Färgsättningen har synkroniserats med SAS brand identity och inspiration har hämtats från flygplatsmiljöer.

 

MER ansvarade även för hela flytten och inköpssamordningen. På fyra rekordsnabba veckor var all befintlig och ny inredning på plats i Frösundavik. Med begränsad tid ställdes det krav på rätta och snabba beslut och en väldigt detaljerad tidsplan. Flytten skedde från fyra olika adresser med sammanlagt dryga 1 000 arbetsplatser.

 

MER har skapat ett hypermodernt kontor i en kreativ miljö och samtidigt behållit enkelheten i en långsiktig skandinavisk form. I de cirka 15 500 kvm stora lokalerna får SAS nu möjligheten att samla ihop sig under ett och samma tak.