1 maj 2024
måndag, 14 april 2014 10:34

Niam säljer Polishögskolan till Centur

Skrivet av 
alt

År 1946 stod Svea Livgarde vid Sörentorp färdigt. När regementet fick nya lokaler i Kungsängen, flyttade Polishögskola till byggnaderna i Sörentorp.

 

alt

Christian Hahne, styrelseordförande i Centur.


Niam har sålt två fastigheter på Sörentorp i Solna och Sollentuna omfattande cirka 49 000 kvm lokalyta fördelade på närmare 50 byggnader, samt kommersiella byggrätter motsvarande cirka 20 000 kvm. Området omfattar närmare 87 hektar och är i sin helhet uthyrt till Rikspolisstyrelsen som bland annat driver Polishögskolan på fastigheterna.

 

Köpare är Fastighets AB Centur som ägs till 50 procent av Peab Fastighetsutveckling AB och till 50 procent av Fastighets AB Balder. Försäljningen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 675 Mkr.

 

Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam säger:

– Vi har under vår innehavstid tecknat ett nytt 6-årigt hyresavtal med Rikspolisstyrelsen på Sörentorp vilket skapat ett starkt och långsiktigt stabilt kassaflöde för fastigheten. Utöver detta fortsätter Solna att växa kraftigt och utvecklas i snabb takt vilket talar för detta område på sikt.

 

Christian Hahne, styrelseordförande i Centur kommenterar:

– Sörentorp har ett strategiskt läge i gränslandet mellan Solna och Sollentuna, innan Silverdal. Rikspolisstyrelsen är idag en stabil hyresgäst som genererar ett tryggt kassaflöde. Vi anser att Sörentorp har en stor utvecklingspotential för nya attraktiva bostäder.