1 maj 2024
söndag, 13 april 2014 18:06

Klövern tecknar 12-årigt hyresavtal med Tele2

Skrivet av 
alt

Nya kontorsytor skapas i Kista.

 

Klövern har tecknat ett 12-årigt hyresavtal med Tele2, som ska hyra kontorslokaler på Torshamnsgatan i Kista. Avtalet omfattar cirka 20 000 kvm och kommer att innebära nyproduktion av cirka 27 000 kvm.

 

Tele2 kommer i och med detta att samlokalisera hela sitt svenska huvudkontor med två andra idag externa etableringar i Stockholmsområdet. Tele2 beräknas tillträda lokalerna efter halvårsskiftet 2016.

 

– Tele2 är en spännande hyresgäst och vi ser fram emot ett långvarigt och givande samarbete. Vi är också nöjda med att Tele2 väljer att stanna kvar i Kista. Det visar på fortsatt hög attraktionskraft i norra Storstockholm, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

 

Det fanns många argument till att Tele2 valde Kista och Klöverns föreslagna fastighet. Flexibla och yteffektiva lokaler i rätt storlek i kombination med bra kommunikationer, goda parkeringsmöjligheter och en attraktiv hyresnivå för nya moderna kontorslokaler var viktiga faktorer som bidrog till beslutet.

 

– Det är riktigt bra att vi tillsammans med Klövern har hittat en lösning, som dels gör att vi bor kvar i Kista, dels ger oss möjlighet att flytta in i ett nytt hus anpassat för våra behov av en modern och väl fungerande arbetsmiljö med hög flexibilitet och yteffektivitet, säger Thomas Ekman, vd Tele2 Sverige.