17 maj 2024
måndag, 31 mars 2014 09:25

Nytt urbant basläger i Göteborg

Skrivet av 
alt

Nya STF Göteborg City, ägt av Vasakronan.

 

I fredags öppnade STF Göteborg City, mitt i centrala Göteborg. Svenska Turistföreningens (STF) nya hotell och vandrarhem ligger i Vasakronans kvarter Perukmakaren, bredvid NK, endast tre minuter från Centralstationen. STF Göteborg City innehåller 102 rum med många smarta lösningar, dusch och wc samt snabb WiFi. Hjärtat i huset är lobbyn med sköna fåtöljer, en brinnande lägereld och en deli för både nattgästen och Göteborgaren. Arkitekturen som är skapad av White är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STFs historia. Varje våningsplan representerar en del av Sverige i både möbler, fototapeter och ljud. Gästen får själv välja om den ska bo i södra, mellersta eller norra Sverige.

 

I de flesta av rummen finns det smarta nerfällbara sängar om man vill sova fler i samma rum och en speciallampa med många eluttag så att alla kan ladda samtidigt. I trappan kan man följa STFs 129 åriga historia med bilder och citat från STFs årsböcker och publikationer. Lobbyn är en hyllning till Göteborg med fina fotegenlyktor, klippor, lokal mat och hyllor byggda av backarfrån Partihallarna i Göteborg.

 

– Den satsning som STF gör i Perukmakaren är unik och passar verkligen som hand i handske med vår egen satsning på fastigheten och i området. Ett modernt och prisvärt cityhotell iabsolut toppläge är precis vad eventstaden Göteborg behöver, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan.