17 maj 2024
torsdag, 27 mars 2014 20:26

Diligentia säljer byggrätter i Masthusen

Skrivet av 
alt

Masthusen i Malmö omfattar 18 kvarter.

 

Diligentia har sålt byggrätter för cirka 150 nya bostäder i anslutning till det nyanlagda Masttorget i stadsdelen Masthusen i Malmö. Det är andra gången som de bägge parterna, Diligentia och Masthusen, gör affär i området.

 

– Vi har sålt alla lägenheter i ”Ankarparken” – vårt första projekt i Masthusen - och ser nu fram emot att få byggstarta ännu ett. Intresset för bostäder i stadsdelen växer hela tiden och nu när den kompletteras med ytterligare service i form av apotek, systembolag, restaurang, kafé och gym blir det än mer attraktivt, säger Fredrik Ståhl, vd för Hökerum Bygg.

 

Diligentia arbetar sedan ett antal år med att utveckla stadsdelen Masthusen i Västra Hamnen i Malmö. Masthusen blir Nordens första BREEAM-hållbarhetsklassade stadsdel, och utvecklingen sker i nära samarbete med Malmö Stad och ett antal andra aktörer, bland dem IKANO och Riksbyggen, som har köpt byggrätter i området, som totalt omfattar 18 kvarter.

 

Nyligen färdigställde Diligentia ett nytt kontorshus vid Masttorget och ytterligare två fastigheter är på gång; dels ett hus med äldreboende, LSS-boende, dels en fastighet med 60 hyresrätter och butiker i markplan.