17 maj 2024
torsdag, 27 mars 2014 20:23

NCC hyr ut till Victoria Park

Skrivet av 
alt

NCC fortsätter att hyra ut i Koggen 2 i Malmö.

 

Victoria Park flyttar sitt huvudkontor till kontorsfastighet Koggen 2 i Västra hamnen i Malmö. Avtalet det femte i ordningen som NCC tecknar i Sveriges första BREEAM Excellent-kontorshus, som omfattar 8 100 kvm och som sedan 2012 ägs av Vasakronan. Victoria Park flyttar in på plan 4 i augusti.

 

– Vi har letat efter flexibla lokaler som är lätta att anpassa efter hur vårt företag kommer att utvecklas över tid. Vi vill också att vårt företag ska bidra till en hållbar miljö. Därför kommer Koggen 2 att passa oss perfekt, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

 

Flexibiliteten i Koggen 2 ligger i de öppna och anpassningsbara planlösningarna som underlättar kommunikationen både internt och externt.

 

– Vi är stolta att en renommerad branschkollega som Victoria Park väljer att flytta till ett NCC-hus. Här får de möjligheterna för att prestera väl i framtiden, säger Marcus Sandahl, säljchef NCC Property Development Sverige.

 

Sedan tidigare hyr Beijer Electronics, EFG Kontorsmöbler, Diversify Öresund och Bravura Sverige lokaler i Koggen 2, som har BREEAM-certifierats på nivån Excellent. Det är den högst noterade klassningen på en kontorsbyggnad i Norden.

 

Genom noggrant val av stomme och klimatskal har Koggen 2 en exceptionellt bra konstruktion. och en energianvändning ned till 34 kWh per kvm. Byggnaden har även grönt tak med särskilt urval av växter för ökad biologisk mångfald