30 april 2024
fredag, 21 mars 2014 19:12

Hemfosa noterades starkt på 93 kr

Skrivet av 
alt

Jens Engwall, vd för Hemfosa.

 

alt

Bengt Kjell, styrelseordförande Hemfosa.

 

I fredags inleddes handeln Hemfosa Fastigheter på Nasdaq OMX Stockholm. Priset fastställdes till 93 kr per aktie och om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo uppgår värdet av Hemfosas drygt 65,7 miljoner aktier till cirka 6 112 Mkr.

 

Aktien steg med 4,84 procent under noteringsdagen.

 

– Intresset för Hemfosa har varit stort bland såväl internationella och svenska institutioner som privata svenska placerare och vi gläds åt att välkomna cirka 16 000 nya aktieägare. Med noteringen ökar våra möjligheter att tillvarata intressanta affärsmöjligheter och genomföra komplexa transaktioner, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

 

Cirka 83 procent av aktierna i erbjudandet har tilldelats institutionella investerare i Sverige och internationellt och cirka 17 procent allmänheten i Sverige. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 3 614 Mkr om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo (cirka 3 209 Mkr exklusive övertilldelningsoptionen).

 

Hemfosa tillförs cirka 910 Mkr före emissionskostnader om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo (cirka 505 Mkr exklusive övertilldelningsoptionen).

 

– Hemfosa har utvecklats mycket väl sedan bolaget grundades 2009 och vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget vidare i en noterad miljö, vilket skapar goda förutsättningar för tillväxt. Det är vår bedömning att Hemfosa passar bra på börsen med sitt välbalanserade fastighetsbestånd med tonvikt på samhällsfastigheter, sin erfarna ledning och högavkastande affärsstrategi, säger Bengt Kjell, styrelseordförande Hemfosa.

 

Övertilldelningsoptionen kan utnyttjas, vid ett eller flera tillfällen, helt eller delvis, av emissionsinstituten som stabiliseringsansvariga, under 30 dagar från första dag för handel i bolagets aktier.

 

Hemfosa är den största börsintroduktionen i Stockholm på 7 år.

 

SEB och Swedbank agerade Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i samband med erbjudandet. Cederquist var legal rådgivare till bolaget och Hammarskiöld & Co är legal rådgivare till Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners.