6 maj 2024
torsdag, 20 mars 2014 21:10

Bonnier Fastigheter förlänger med PwC

Skrivet av 
alt

PwC förlänger kontrakt och får modernare lokaler i Bonnierhuset.

 

alt

Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

 

Bonnier Fastigheter har förlängt hyreskontraktet med PwC som kommer att sitta kvar i Bonnierhuset på Torsgatan i Stockholm i ytterligare 12 år. Det nya avtalet, som omfattar cirka 21 000 kvm, innebär att PwC får en effektivare kontorslösning med möjlighet att utöka antalet arbetsplatser inom de befintliga lokalerna. Dessutom får PwC en ny egen entré från Torsgatan.

 

PwC  är väl bekanta med både fastigheten och närområdet då de varit hyresgäster där sedan mitten av 90-talet.

 

– Vi glada för att PwC väljer att sitta kvar i Bonnierhuset. Vi har haft ett mycket gott samarbete under många år och det känns så klart väldigt bra att få förtroendet att fortsätta den relationen, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

 

– Syftet med ombyggnationen är att modernisera kontoret och därmed skapa en än mer attraktiv arbetsplats där hållbarhet och fokus på kundrelationer ges hög prioritet. Jag är övertygad om att den utveckling av framtidens arbetsplats som nu sker kommer att bidra till vår ambition att attrahera och behålla värdefulla medarbetare, säger Peter Nyllinge, vd för PwC.

 

Bonnierhuset, ursprungligen byggt 1949,  miljöcertifierats enligt LEED Existing Buildings och uppnådde en silvernivå. Nu kommer även gatumiljön kring huset att utvecklas. Förutom den nya entrén planeras en ny restaurang vid Lokstallsgatan där även Bonnier Fastigheters nya kontorsprojekt ”Atlas Garden” kommer att påbörjas under året.