6 maj 2024
torsdag, 13 mars 2014 18:55

Upplands Väsby avtalar med JM och Seniorgården

Skrivet av 
alt

Birgitta Seeman, vd för Seniorgården, och Sören Bergström, affärsenhetschef på JM Bostad Riks, ska bygga 100 borätter i Väsby.


Upplands Väsby kommun har ingått avtal med JM och Seniorgården (som ingår i JM-koncernen) om att bygga omkring 100 bostadsrätter i området Fyrklövern intill Väsby Centrum.  Det kommer bli centralt belägna bostäder med goda möjligheter att odla själv eller bara njuta av gröna boendemiljöer.
 

JM och Seniorgården delar på ett område som ligger precis intill södra entrén till Väsby Centrum och granne med den nya park som planeras i Fyrklövern, direkt söder om Väsby Centrum. 

 

Genom rivning av gamla gymnasieskolan och smart användning av ytor skapas utrymme för 1 600 nya bostäder, arbetsplatser och nya gröna oaser i Fyrklövern. Avtalen med JM och Seniorgården är nummer sex och sju i ordningen som ger en option på att köpa mark när detaljplanen är klar.

 

Sedan tidigare har Upplands Väsby kommun tecknat likande avtal i Fyrklövern med Bo i Väsby AB, Brabo Stockholm AB, Senior Trygg Fastighetsfond AB, Svenska Hyreshus och TB-Exploatering AB. Kommunen räknar med att ytterligare fem till sex företag successivt kommer teckna avtal för att bygga i Fyrklövern.