5 maj 2024
måndag, 10 mars 2014 17:45

Catella rådgivare i årets hittills största affär

Skrivet av 
alt

Anders Nordvall, chef för den svenska fastighetsrådgivningen på Catella.


Catella var rådgivare till The Carlyle Group vid försäljningen av Globen City och Startboxen i Solna till Klövern. Köpeskillingen uppgår till 3,8 Mdr kr och försäljningen är den hittills största i Sverige i år.

 

Det var i slutet av januari som Carlyle och Klövern meddelade att de tecknat en avsiktsförklaring avseende affären. I uppgörelsen ingår fastigheterna Arenan 2,3, 6 och 8 samt fastigheten Startboxen 3 i Solna, totalt omfattande 140 000 kvm. Fastigheterna tillträds preliminärt den 1 april. Förvärvet är villkorat av ett godkännande från Konkurrensverket.

 

– Försäljningen av Globen City är årets hittills största affär så självklart är det prestigefyllt för oss att vi har genomfört försäljningen med gott resultat, säger Anders Nordvall, chef för den svenska fastighetsrådgivningen på Catella.

 

– Vi har under försäljningsprocessen noterat ett brett investerarintresse från såväl svenska som internationella investerare, vilket visar på Stockholm och Globenområdets attraktivitet, säger Thomas Persson, projektledare för transaktionen hos Catella.

 

Efter förvärvet kommer Klöverns innehav i region Stockholm att utgöra cirka 50 procent av bolagets fastighetsvärde.