26 april 2024
måndag, 27 januari 2014 19:31

Allt fler bostäder i Upplands Väsby

Skrivet av 
alt

Per-Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby.

 

Upplands Väsby kommuns bokslut för 2013 visar ett positivt resultat på 59,9 Mkr, vilket kommunen anser utgör en stabil grund för utmaningar i skola, tillväxt och hållbar utveckling.


Befolkningsökningen håller i sig och Väsby växer i något högre takt än hela Stockholmsregionen. Under året ökade kommunens med 721 invånare eller 1,8 procent.

 

Den ökande befolkningen är ett resultat av ett ökat bostadsbyggande och att Väsby blivit ännu mer attraktivt. Under året påbörjades bygget av 600 bostäder i kommunen. Till den ökade attraktiviteten bidrog även utökningen av pendeltågstrafiken till åttaminuterstrafik.

 

– Jag är nöjd med resultatet. Den stabilitet vi har i ekonomin ger oss möjlighet att fortsätta satsa på Väsbys utveckling och högst upp på agendan står skolan. Det känns skönt att ha ordning och reda i ekonomin i Väsby trots den osäkerhet som fortsätter i världsekonomin, säger Per-Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

Under året har kommunens konsolidering av ekonomin har fortsatt utan att stor ekonomisk belastning har förts på framtiden. Fortsatt prioritet är skola, nytt vårdboende och upprustning av kommunens lokaler.