2 maj 2024
onsdag, 11 september 2013 19:46

Kungsleden hyr ut 5 500 kvm i Norrköping

Skrivet av 
alt

Majoriteten av byggnaderna på Kungsledens fastighet Oxelbergen 1:2 i Norrköping uppfördes i slutet av 1970-talet till Migrationsverket och Luftfartsverket

 

Kungsleden har tecknat två nya hyresavtal i fastigheten Oxelbergen 1:2 i centrala Norrköping. Det ena är ett tioårigt avtal tecknat med Norrköpings kommun omfattande cirka 4 000 kvm kontor för Socialkontoret till ett totalt kontraktsvärde på cirka 67 Mkr. Det andra är ett treårigt avtal tecknat med Swedavia vilket omfattar cirka 1 500 kvm kontor för företagets HR- och ekonomiavdelning till ett totalt kontraktsvärde på cirka 6 Mkr.

 

Socialkontoret i Norrköpings kommun har i samband med en stor omorganisation valt att samlokalisera sina fyra myndighetskontor till en ny lokal anpassad för cirka 140 kontorsarbetsplatser. Swedavia hyrde tidigare in sig i lokaler hos Luftfartsverket, vilka också är stora hyresgäster i fastigheten. Kungsleden bygger nu om och anpassar lokalerna till de nya hyresgästerna.

 

– I och med att Norrköpings Kommun och Swedavia flyttar till Oxelbergen har vi möjlighet att modernisera och uppgradera lokalerna till dagens standard vilket ligger i linje med Kungsledens strategi att skapa värde genom att tillgodose kunders lokalbehov och att förvalta och förädla fastigheterna, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.