27 april 2024
måndag, 19 augusti 2013 16:16

GSW har köpt 2 800 lägenheter i Berlin

Skrivet av 
alt

Fortfarande är det osäkert om Bernd Kottmann kommer att kvarstå som

CEO för GSW.

 

Det tyska noterade GSW har i två transaktioner under juli och augusti förvärvat bostäder i Berlin för totalt 201 MEUR, motsvarande miljoner 1 175 euro/kvm. Kassaflödet beräknas till cirka 5,62 euro/kvm i månaden. Vakansgraden är under 1 procent.

 

Fastigheterna i Berlin är i huvudsak belägna i Friedrichshain-Kreuzberg (cirka 28 procent), Pankow (26 procent) och i Lichtenberg (24 procent). Flertalet av de förvärvade bostadsfastigheterna har moderniserats.

 

Transaktionerna avslöjades när bolagets finansiella resultat för första halvåret 2013 redovisades.

Under sexmånadersperioden, förbättrade GSW rörelsevinsten (EBIT) med 14,7 procent till 76,1 MEUR medan koncernens nettoresultat steg till 69,7 procent till 42,5 MEUR.

 

GSW Immobilien AG, tidigare Gemeinnützige Siedlungs-und Wohnungsbaugesellschaft Berlin mbH, är ett tyskt fastighetsbolag i Berlin som investerar i bostadsfastigheter och och kommersiella fastigheter på uppdrag av tredje part. Bolaget äger nära 60 000 bostäder i Berlin.

Ursprungligen ägdes bolaget av staden Berlin. Men under år 2005 såldes GSW till ett private equity-konsortium lett av Cerberus Capital Management och Goldman Sachs fond Whitehall. Bolaget börsintroducerades på Frankfurt-börsen i april 2011, men den börsintroduktionen misslyckades på grund av volatilitet på marknaden. Goldman och Cerberus behöll dock cirka 10 procent av aktierna vardera fram till 2012. Senare lyckades dock en andra börsintroduktion av GSW.

 

I juni i år meddelade GSW Immobilien att både dess ordförande Eckart John von Freyend och dess verkställande direktör skulle avgå eftersom en majoritet av bolagets aktieägare protesterade mot hur CEO Bernd Kottmann anställdes. Fortfarande är det osäkert om Kottmann kommer att avgå eller inte.


Under de tjugo senaste månaderna har aktien i GSW stärkts från cirka 22 euo till 33 euro. SF