18 maj 2024
onsdag, 03 april 2013 20:18

Nytt stadsdelscentrum i Uppsala

Skrivet av 
alt
Mimmi Ekholms plats blir Uppsalas nyaste torg.

 

Vid gamla Cementgjuteriet i Luthagen, Uppsala, växer ett helt nytt stadsdelscentrum fram med butiker och bostäder fram.  Totalt rör det sig om 1 100 bostads- och hyresrättslägenheter och 3 500 kvm handel kring torget.

 

Mimmi Ekholms plats, har fått sitt namn efter Mimmi Ekholm som började sin karriär som sekreterare på Uppsala Cementgjuteri under början av 1920-talet och slutade som vd.

 

Under hennes ledning blev AB Uppsala Cementgjuteri ett av landets största i sin bransch.

 

NCM Development har tagit fram en affärsidé för stadsdelscentrumet och ansvarar för uthyrningen på uppdrag av Uppsalahem.

 

– Luthagen i Uppsala har verkligen saknat ett naturligt stadsdelscentrum, vilket vi har märkt vad det gäller efterfrågan på butikslokaler, säger Stefan Lindqvist, projektledare på NCM Development.

 

Cirka 15 butikslokaler är planerade och intresset har varit stort för de nya lokalerna. Efter sommaren öppnar de första butikerna och först ut är ICA tillsammans med 50-talskaféet Sätrabagaren, Brasserie Quitten och Asahi Sushi.

 

Slutförhandlingar pågår med ett antal starka varumärken och hyresavtal med dem kommer att slutföras inom de kommande veckorna.

 

– Vi har fokuserat på att hitta butiker med hög standard och ett bra sortiment för att möta allas vardagsbehov, säger Mathias Lantz, förvaltare på Uppsalahem.

 

Han fortsätter:

 

– Inflyttningen av bostadshyresgäster har redan påbörjats vid Två Torn 1, som är Uppsalas högsta bostadshus. I sommar slutför vi uthyrningen av Två Torn 2. Intresset har varit mycket stort för att bo vid Uppsalas nyaste torg.