26 april 2024
fredag, 01 februari 2013 19:40

Zachrisson: – Mer doing i fastighetsbranschen

Skrivet av 
alt
Johan Zachrisson verkar nu i USA för svenska fastigheter.

 

Av Stefan Fröjdendahl

 

Ibland får männen lyda sina duktiga hustrur när de får betydelsefulla arbeten i USA. I augusti förra året blev det känt att Jan Leife, vd för NIRAS, skulle flytta tillsammans med sin hustru till Boston, Massachusetts. Flytten betingades av att Jan Leifes hustru fick ett betydelsefullt forskningsuppdrag inom Biotech i Boston. Nu verkar Leife som konsult där han hjälper svenska företag som vill verka på den amerikanska marknaden.

 

En annan välkänd fastighetsprofil är Johan Zachrisson, före detta fastighetschef på Humlegården, som lämnade Humlegården under sommaren 2012 för att flytta till USA, eftersom hans hustru fick ett arbete där via Skanska. Men liksom Leife sitter inte Zachrisson still i båten i USA. Nu har han startat egen verksamhet. Hans målsättning är att på sikt hjälpa amerikanska investerare och företag som behöver hjälp att finna rätt objekt på Stockholms fastighets- och lokalmarknad. Men Johan Zachrisson har även en annan verksamhet. Nu har han startat ett samarbete med Department of Doing, ett mindre företag som han arbetat tidigare med i utvecklingen av Stora Blå i Solna/Sundbyberg och med fastigheten Stenbrottet 10 på Stockholmsvägen (Lidingö Arena) som Humlegården köpte av Granen 2005. Tillsammans med Annika Benton satsar nu Johan Zachrisson på Department of Doing. Annika Benton har arbetat drygt 20 år i fastighetsbranschen, bland annat på Temaplan, men hon har även verkat operativt som fastighetschef. Benton är civilingenjör från KTH och hon samarbetar också med konsultföretaget Evidens.


Department of doing menar att det finns ett starkt behov av att kunna gå från ord till handling i fastighetsbranschen, för att effektivt ta sig genom utvecklingsfasen från strategi till konkret resultat. Department of Doing har därför under flera år arbetat för att skapa en one-stop-shop, där fastighetsägare kan få rådgivning, inspiration och tillgång till väsentliga resurser för konceptutveckling och genomförande.