27 april 2024
fredag, 04 januari 2013 20:50

HSB Malmö vann taxeringsprocess

Skrivet av 
alt
Sven-Jörgen Persson, HSB Malmö.

 

HSB Malmö har under året drivit två taxeringsprocesser för sina förvaltade föreningars räkning mot Skatteverket. Skatteverket har ansett att en förenings ränteintäkter skall beskattas då de är att anses som finansiella placeringar skilt från ordinarie verksamhet.​

 

HSB Malmö har valt att driva två föreningars ärenden mot Skatteverket för att skapa ett prejudikat som säkerställer tryggheten för HSB:s föreningar när de väljer att placera sitt kapital hos HSB Malmö. Hur Skatteverket ställer sig till ränteintäkter/kapitalvinster som erhålls från placerat kapital i andra lösningar såsom aktier, fonder eller andra derivat är fortfarande oklart.

 

Skatteverket har i dagarna beslutat i båda fallen att justera beskattningsunderlaget till noll vilket innebär en positiv effekt för föreningarna med över 200 000 kr. HSB Malmö gläds åt det positiva utfallet för föreningarna samt att det tydligt visar på att det är tryggt att förränta sitt kapital i Bundna placeringar hos HSB Malmö.

 

– Detta är bara en fördel med att låta oss ansvara för den administrativa förvaltningen, säger Sven-Jörgen Persson, chef Administrativ Förvaltning. Hos oss ska man känna trygghet!