17 maj 2024
tisdag, 04 september 2012 19:20

Guld till Coop Extra i Mjölby

Skrivet av 
alt
Coop Extra i Mjölby drivs i ett pilotprojekt med Sweden Green Building Council.

 

Coop Extra i Mjölby, invigd i november 2011, är den första fastigheten som får certifieringen guld bland fyra fastigheter som har ingått i ett pilotprojekt som drivs av Sweden Green Building Council. Fastigheten är uppförd av KF Fastigheter och ingår numera i Handelsbodarna i Sverige AB som ägs gemensamt av KF Fastigheter och SPP.

 

För att nå certifieringen, har butiken utrustats med många energieffektiva lösningar som minimerar CO2-utsläppen. Vidare resulterade ett aktivt arbete med ”gröna transporter” och avtal med leverantörer i närområdet i mindre utsläpp under byggtiden. Dessutom ger spillvärme från kylanläggningen värme till butiken, där överskottsvärmen i sin tur, används till att värma marken för att hindra isbildning under vintertid.

 

– Vi har arbetat länge för detta och det känns skönt att vi nu fått guldcertifieringen och kan fortsätta vår resa med att utveckla framtidens handelsfastigheter, säger Harry Swartz, chef för hållbar utveckling och kvalitet vid KF Fastigheter.


Övriga fastigheter i pilotprojektet är AMF Fastigheters Gallerian på Hamngatan i Stockholm, Diligentias gallerian Commerce i Skövde och ICA Fastigheters ICA Kvantum i Knivsta.