17 maj 2024
onsdag, 29 augusti 2012 20:52

Anette Frumerie ska ta Besqab till börsen

Skrivet av 
alt
Anette Frumerie blir ny vd för Besqab.

 

Besqab planerar att växa och ta marknadsandelar på bostadsmarknaderna i Stockholm och Uppsala de närmaste åren. Den som ska leda denna utveckling är Anette Frumerie. Hon blir ny vd för Besqab efter Kjell Jansson som har varit vd sedan 2003. Han kommer jobba vidare i bolaget med strategiska uppdrag, bland annat med arbetet för en planerad börsintroduktion, något som kan ta upp till tre år.

 

Anette Frumerie har sedan våren 2010 arbetat inom Skanska, senast som vd för Skanskas Bostadsutveckling i Norden. Dessförinnan arbetade hon inom JM, där hon ingick i koncernledningen och under 17 år innehade en rad olika positioner.

 

– Det finns ett stort behov för nya bostäder i Stockholm och Uppsala. Besqabs starka kultur och kompetenta organisation borgar för att vi ska kunna fortsätta växa med god lönsamhet, vilket gör uppdraget extra spännande, säger Anette Frumerie.

 

Besqab har idag cirka 2 000 byggrätter i sin balansräkning och producerar runt 600 bostäder per år. Bolaget utvecklar bostäder i egen regi men har dessutom en betydande byggledningsverksamhet och ett bestånd av vård- och omsorgsfastigheter.

 

I en kommentar kan sägas att det inte är en lysande idé att ta fastighetsbolag till börsen just nu, särskilt inte för borättsbyggare som finns på vikande marknader. Men det är fördel att Besqab åtminstone har ett ben till, vilket är satsningen på vård- och omsorgsfastigheter. Denna typ av fastigheter skapar säkra kassaflöden, särskilt med kommuner som hyrestagare. SF