26 april 2024

NCC gör reavinst på 301 Mkr

  • PDF

NCC säljer sitt helägda installationsföretag NVS Nordiska Värme Sana AB för 431 Mkr efter det att NVS lämnat en utdelning på 114 MSEK till NCC under föregående år. Försäljningen ger NCC en reavinst om hela 301 Mkr. Köpare är private equity-bolaget Segulah och Skandia Investment.

NVS Nordiska Värme Sana är specialiserat på VVS-installationer och har ett 70-tal kontor i Sverige och Norge. Företaget omsätter cirka 2 Mdr kr och har 2.000 anställda.

- Det är glädjande att få Segulah och Skandia Investment som huvudägare. Segulah och Skandia Investment är aktiva ägare som har stor erfarenhet av att vidareutveckla företag. De nya ägarna har starka nätverk som ytterligare kan bidra till NVS utveckling, säger Gunnar Rune, vd för NVS.

Segulah kommer att vara huvudägare i NVS med 51 procent av aktiekapitalet. Övriga delägare blir Skandia Investment (34%) och Björn Wissén (15%). Ägarförändringen innebär också att NVS får en ny styrelse där Per-Olof Sjöberg blir ordförande. Sjöberg har en bred industriell erfarenhet med en bakgrund bland annat som vd i Husqvarna och vice vd i Electrolux.