1 juni 2024
torsdag, 10 april 2014 18:08

Full fart framåt för Träkronan

Skrivet av 
alt

Träkronan i kv Örnen i Piteå. Illustration: BSK Arkitekter

 

Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt avslog den senaste överklagan mot Träkronan. Därmed är det sista hindret undanröjt för Skoogs Fastigheters stora utvecklingsprojekt av kvarteret Örnen i centrala Piteå.

 

– Beslutet är en seger för ett framtida Piteå, en stad i tillväxt. Nu lägger vi in högsta växeln, säger vd Christina Skoog.

 

Projekt Träkronan omfattar hela kvarteret Stora Örnen och inkluderar gallerian Småstaden om 12 400 kvm, Skoogs City Hotell med 70 rum, konferensdel, skybar och relax samt cilrka 68 lägenheter och kontor. Här ska en helt ny stadsdel utvecklas, med boende, handel, hotell och mötesplatser integrerade, mitt i centrala Piteå. Den totala investeringen beräknas till cirka 300 Mkr.  Partner i projektet är Nåiden Bygg AB, som också välkomnar beslutet:

 

– Nåiden Bygg gläds tillsammans med Skoogs Fastigheter åt det positiva beslutet. Vi har ett mindre team på plats som har påbörjat en del förberedelser i lågt tempo – nu kan vi äntligen köra full fart framåt. Vi räknar med att Träkronan-projektet under den mest intensiva byggfasen kommer sysselsätta cirka 50 man, säger Peo Patomella, arbetschef, Nåiden Bygg AB.