16 april 2024

Redaktionen

 



 

 

 


Trainon säljer del av fastigheten Bryggan 2, som är en del av Multihuset på Limhamn, består av cirka 7.600 kvm kommersiella lokaler samt cirka 350 garageplatser.Köpare är ABG Fastena som betalar 430 Mkr.

 

 



Trianon har tecknat avtal om att sälja den kommersiella delen av Multihuset, fastigheten Bryggan 2 på Limhamn till ABG Fastena. Det överenskomna fastighetsvärdet är 430 Mkr, vilket motsvarar ett pris om cirka 57.000 kr/kvm. Försäljningen är i linje med bolagets strategi att kunna avyttra färdigutvecklade fastigheter för att fokusera på nyproduktion och förvärv av bostäder.

Fastigheten Bryggan 2, som är en del av Multihuset på Limhamn, består av cirka 7.600 kvm kommersiella lokaler samt cirka 350 garageplatser. Fastigheten säljs i bolagsform och tillträde beräknas ske 30 juni.

Resterande del, Bryggan 1 i Multihuset, med cirka 2 200 kvm bostäder och en lokal om 100 kvm, kvarstår i Trianons ägo.

Det överenskomna fastighetsvärdet överstiger det bokförda värdet per den 31 december 2020 med cirka 18 procent och per den 31 mars 2021 med cirka 6 procent.

– Vi är glada att genomföra en affär med ABG Fastena. Försäljningen av den kommersiella delen av Multihuset gör det möjligt för oss att fokusera på nyproduktion och förvärv av bostäder i ett högt tempo, säger Olof Andersson, vd för Trianon.

måndag, 21 juni 2021 14:10

CapMan och Casa bygger i danska Rødovre

 



 

 

 


CapMan Real Estate och Casa bygger cirka 8.000 kvm bostäder, cirka 8 km väster om centrala Köpenhamn. Foto: PLH Arkitekter.

 

 




CapMan Real Estate och Casa investerar i joint venture i ett bostadsutvecklingsprojekt i Rødovre, cirka 8 km väster om centrala Köpenhamn. Nu har parterna en fastighet som ska utvecklas till nära 8.000 kvadratmeter bostäder. Det är den tredje fastigheten som förvärvats i det joint venture som inrättades förra året.

Fastigheten under utveckling kommer att vara en del av ett nytt bostadsområde som kommer att ligga på en av de mest centrala platserna i Rødovre. Med bara 500  meter till Rødovre Centrum och ett stenkast från Damhussøen.

– Vi är mycket glada och nöjda med köpet av den här fastigheten, vilket ger oss möjlighet att utveckla ett spännande projekt i Rødovre. Jag kommer själv från området och känner därför till det speciella DNA, som är unikt för Rødovre. Därför är det fantastiskt att kunna arbeta med ett projekt och ett område som förhoppningsvis ger något tillbaka till staden, bland annat genom att etablera en ny gågata. Vi är också glada att arbeta tillsammans med Casa, som vi vet står för att leverera god kvalitet, i allt de gör, säger Peter Gill, partner och chef för CapMan Real Estate Denmark.

För Casa är utvecklingen av det nya bostadsområdet i Rødovre ett av flera projekt som utförs av den danska fastighetsutvecklaren och totalentreprenören på Köpenhamns Vestegn.

– Vi ser många möjligheter att utveckla Köpenhamns omgivande kommuner. Rødovre själv har mycket att erbjuda – bra shopping, vacker natur och en speciell Rødovre-själ – samtidigt som det ligger nära Köpenhamn och allt staden erbjuder. CapMan Real Estate är för oss rätt partner på sådana projekt, eftersom de lyckas se alla möjligheter på grund av sin professionella inställning, säger Torben Modvig, vd för Casa A / S.

Det kommande bostadsprojektet i Rødovre är bara det senaste i en serie samarbeten mellan CapMan och CASA. Således har investeraren och fastighetsutvecklaren redan ett joint venture om renovering av en kontorsbyggnad i Frederiksberg och samarbete i byggandet av flera hundra bostäder på Köpenhamns Vestegn.

CapMan Real Estate har för närvarande över 40 yrkesverksamma inom investering, kapitalförvaltning och fastighetsförvaltning. CapMans nuvarande fastigheter under förvaltning utgör nästan 3,6 miljarder euro.

Fakta

Projektets omfattning: 7.700 kvm/83 bostäder plus parkeringsgarage. Byggperiod: Q1 2022 - Q3 2023. Utvecklare: CapMan Real Estate / Casa A/S. Arkitekt: PLH Arkitekter. Ingenjör: Sweco. Fastighetsutvecklare och huvudentreprenör: Casa A/S.

 



 

 

 


AF Gruppen har nyligen med partners förvärvat en fastighet som omfattar en byggrätt om 15.700 kvm BTA i Kristineberg som ligger 1,5 km söder om Borås innerstad.

 

 



AF Projektutveckling utvecklar 100 nya bostäder i stadsdelen Kristineberg i Borås tillsammans med samarbetsparterna Prevelop och Andersson Company.

Den nyligen förvärvade fastigheten ligger nära grönområden, service och kommunikationer. Detaljplanen omfattar 15.700 kvm byggrätt (BTA) i en huskropp på mellan fyra och sju plan med verksamheter i gatuplan.

Kristineberg ligger 1,5 km söder om Borås innerstad och är ett lugnt och väletablerat bostadsområde med skolor, fritidsaktiviteter, handel och resmöjligheter i omedelbar närhet.

Borås har ett strategiskt läge en knapp timme från Göteborg, är knutpunkt för fyra riksvägar och binder ihop tågkommunikationen från flera av storstäderna.

– Staden har en god befolkningstillväxt och en stark ambition att växa ytterligare under de kommande åren. Därför välkomnas fler bostäder, säger Hans Östling, regionchef för AF Projektutveckling.

Planerad säljstart för bostadsrättslägenheterna i Kristineberg är hösten 2023 med preliminär byggstart 2024 och inflyttning under 2026.

måndag, 21 juni 2021 10:53

Colliers rekryterar Gustav Björkman

 

 


Rekryteringen av Gustav Björkman  innebär att han ansluter till Colliers som Associate Director Leasing i Stockholm.



Colliers har rekryterat Gustav Björkman som Associate Director Leasing i Stockholm.



 



Gustav Björkman, som utnämndes till ”Årets uthyrare 2019” på Fastighetsgalan förra året, leder även i år ligan som Sveriges bästa kontorsuthyrare. Han kommer senast från en tjänst som Portfolio Leasing Manager med ansvar för uthyrningen av kontorslokaler på Unibail-Rodamco-Westfield.

Daniel Gorosch
, vd Colliers, säger:

– Vi upplever en ökad efterfrågan på våra tjänster och för att möta marknadens behov har vi därför rekryterat ännu en medarbetare till leasinggruppen. Gustav är en driven projektledare inom leasing och har stor kompetens och erfarenhet av kontorsuthyrning med fokus på den viktiga Stockholmsmarknaden. Detta är en ypperlig förstärkning till vårt befintliga leasingteam och jag är glad att vi lyckats knyta till oss ytterligare en toppkraft till Colliers när vi nu tar sats för att etablera oss som en ledande fastighetsrådgivare på den svenska marknaden.

Gustav Björkman, Associate Director Leasing, säger:
–  Det ska bli fantastiskt roligt och utvecklande att få ansluta till Colliers i rollen som Associate Director Leasing. Colliers befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas och jag ser fram emot att få bidra med mina kunskaper och erfarenheter till Colliers Leasing-team för att tillsammans ta bolaget till fortsatt nya höjder och framgångar på den svenska marknaden.

Colliers expansionsplaner i Sverige gör det möjligt för fler experter att ansluta sig till teamen inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation.



måndag, 21 juni 2021 10:33

Nu lanseras en ny markanvisning i Hyllie

 



 

 

 


Malmö stad lanserar för första gången enligt Mallbo-konceptet en ny markanvisning i Hyllie som innehåller cirka 260 bostäder, varav hälften är hyresrätter, hälften bostadsrätter samt ett större kontor. Fotograf: Miriam Preis

 

 



Nu lanserar Malmö stad en ny markanvisning i Hyllie som innehåller cirka 260 bostäder, varav hälften är hyresrätter, hälften bostadsrätter samt ett större kontor. För första gången är Mallbo-konceptet en del av stadens markanvisning.  Exploateringsområdet Öster om mässan ligger i de centrala delarna av Hyllie. Området ligger nära flera fina parkmiljöer, kollektivtrafik och nöje i kombination med ett utmärkt kontorsläge från Pildammsvägen och Annetorpsvägen.


– Målet är att tilldela markanvisningar till byggaktörer som vill bidra till en mer hållbar bostads- och kontorsmarknad inom alla hållbarhetsområden. Vi har jobbat med den miljömässiga hållbarheten i Hyllie och nu växlar vi upp inom den sociala hållbarheten. Vi vill att dom, med sitt bidrag, visar hur dom ska stärka och tillföra nya värden till platsen och den kommande livsmiljön på ett både innovativt och genomförbart sätt. Vi välkomnar högt ställda ambitioner och vilja att ta ansvar för vår gemensamma samhällsutveckling, säger projektledare Maria Montelius.

Mallbo står för Malmö Allemansrätt Boende och är en modell och ett verktyg för Malmö stad att nå målet om en mer hållbar bostadsmarknad.
Genom Mallbo testas nya metoder för nyproduktion av flerbostadshus till en lägre hyresnivå i kombination med en större satsning på social hållbarhet genom sociala mervärden och fokus på delaktighet.

– Nu provar vi på riktigt att bygga hyresrätter till en lägre boendekostnad med en god boende- och livsmiljö! Mallbo ska bli ett boende där alla Malmöbor ska kunna söka och tilldelas en Mallbo-bostad. I framtiden ska det vara en självklarhet att alla Malmöbor har möjligheten att kunna efterfråga en bostad, säger Maria Montelius.


Hyllie är Malmös största utbyggnadsområde. Inför sommaren 2021 bor det drygt 5.500 personer i Hyllie och arbetet med att bygga bostäder har bara börjat. Malmö stad planerar för bostäder för 25.000 malmöbor i Hyllie. Idag har ungefär 8.000 personer sin arbetsplats i Hyllie och nya kontor växer för varje dag, fullt utbyggt kommer här finnas cirka 15.000 arbetsplatser. Hyllie ska bli en stadskärna i södra Malmö som kopplar samman och stärker omgivande stadsdelsområden och som samtidigt har en egen styrka och identitet.





 



 

 

 


Skanska bygger med kvarteret Scilla ett netto-nollenergihus i den nya stadsdelen Täby Park. För att klara detta byggs bland annat en solcellsanläggning som omfattar 1.400 kvadratmeter solceller på fastighetens tak.

 

 

 

 

Från vänster Anna Galli, Anna Möller, Erik Andersson och Christoffer Järkeborn.

 

 

 

Skanska har nu påbörjat byggnationen av ytterligare ett bostadsrättskvarter med spets inom hållbarhet – med kvarteret Scilla som ett netto-nollenergihus. Scilla blir en del av den nya stadsdelen Täby Park, norr om Stockholm. Fastigheten ska inrymma totalt 187 lägenheter och de första bostadsägarna väntas flytta in under hösten 2022.

Nu har Skanska inlett produktionen av ett av sina mest ambitiösa bostadsrättskvarter till dags dato. Utöver Svanenmärkning blir kvarteret Scilla ett netto-nollenergihus. Netto-nollenergi betyder att fastigheten har betydligt lägre energibehov än BBR-standard och tillför lika mycket förnybar energi som fastigheten behöver under ett år.

För att klara detta byggs bland annat en solcellsanläggning som omfattar 1.400 kvadratmeter solceller på fastighetens tak. Det motsvarar 72 procent av den totala takytan och är lika stort som tio padeltennisbanor. Solcellerna på taket motsvarar drygt 60 procent av den el som fastigheten behöver årligen. För att nå netto-nollenergi görs även en investering i utbyggnaden av en solcellsanläggning i Karlskrona.

– Vi är mycket glada över att äntligen påbörja utvecklingen av kvarteret Scilla. Energieffektiva byggnader som tillför lika mycket energi som de använder är ett viktigt steg närmare vårt mål om att samtliga av våra egenutvecklade bostadsprojekt ska vara klimatneutrala år 2030. Bostadsrättskvarteret är ett av våra mest ambitiösa hittills och under 2021 kommer vi intensifiera vårt arbete med målet att kunna få till de första klimatneutrala bostäderna – som även inkluderar minimerade utsläpp från byggskedet – i Stockholm, säger Christoffer Järkeborn, regionchef på Skanska Nya Hem.

Utöver energikravet ställs hårda miljökrav på byggmaterialen, exempelvis används inga farliga ämnen i kemikalier som färger, lim, fogmaterial och lack. Miljöprestandan i netto-nollenergihus överstiger därmed nivån för många andra miljöcertifierade bostäder med råge.

– Täby är en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar kommun. När Täby Park byggs sker det på Täbybornas villkor, vilket Skanskas projekt är ett exempel på. Hela kommunen utvecklas i en takt där välfärden som förskolor, skolor, omsorgen av våra äldre och framkomligheten i trafiken hänger med, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande. Spår en ökad efterfrågan på hållbara bostäder

Sedan 2017 är alla Skanskas egenutvecklade bostäder Svanenmärkta. I takt med en ökad medvetenhet hos allmänheten om den egna bostadens klimatavtryck väntas förväntningarna på nybyggda bostäder höjas ytterligare. Bostadsrapporten 2030 från Skanska visar att så många som åtta av tio svenskar tycker att det kommer vara viktigt för dem att bo i en fastighet som är miljövänlig och hållbar om tio år. En av tre uppger också att solceller kommer att vara viktigt vid val av bostad i framtiden och varannan person uppger dessutom att de hade kunnat betala extra för det.

Kvarteret Scilla
Ett netto-nollenergihus är en fastighet som tillför lika mycket primärenergi genom förnybar energi som huset behöver för värme, kyla, varmvatten samt fastighetsel på årsbasis. Totalt beräknas solcellsanläggningen på Scillas tak generera 270 000 kilowattimmar (320 kWt), vilket motsvarar drygt 60 procent av den el som fastigheten behöver per år. Anläggningen på taket kommer att installeras och underhållas av Solkompaniet.

 

För att nå netto-noll kompenseras resterande energibehov av en investering i ny förnybar energi. Utbyggnaden av förnybar energi görs i Karlskrona Solpark, en solcellsanläggning som byggs på en gammal deponi – mark som i dag är oanvändbar. Skanskas målsättning är att cykeln och kollektivt resande ska bli det självklara valet för de boende i Scilla. Men här finns även en pool med eldrivna fordon tillgänglig för de boende i huset, utöver en cykelpool med tillhörande verkstad.

Kvarteret Scilla byggs i Täby Park som är ett av Sveriges största stadsbyggen. Förutom 6.000 bostäder av varierande typ och 5.000 arbetsplatser planeras det för både skolor, lokal service och äldreboenden. Utvecklingen av Täby Park sker i samarbete mellan Skanska, JM, Täby kommun och Riksbyggen.





 



 

 

 


Geoenergianläggningen i Alnarp, cirka 12 km norr om Malmö, planeras vara i drift våren 2022.

 

 

 


Akademiska Hus satsar cirka 50Mkr i en geoenergianläggning som genom att generera egen förnybar energi kommer att förse campus i Alnarp med värme och kyla. Anläggningen tar tillvara på energi lagrad i grundvattnet och säkrar så att behovet av inköpt energi kan minska med över 35 procent.

Akademiska Hus fastighetsbestånd i Alnarp består av över 100 byggnader i varierande storlek. Den största hyresgästen på området är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) vars lokaler har ett energibehov av värme och kyla på 10.000 MWh om året. Lösningen för att hitta en smart och hållbar energiförsörjning finns 70 meter under marken, i grundvattenmagasinet Alnarpsströmmen, som sträcker sig från Landskrona genom Alnarp och vidare till Ystad i sydvästra Skåne. Principen går ut på att kyla och värme säsongslagras i grundvattenmagasinet via tolv brunnar, som på fackspråk kallas akviferlager. Under sommaren hämtas kylan upp för att kyla delar av byggnaderna i området och under vintern används akviferlagret för att generera värme till byggnaderna.

– Akademiska Hus och våra hyresgäster i Alnarp har en gemensam vilja att göra campus än mer hållbart. Geoenergianläggningen är en viktig del i Akademiska Hus hållbarhetsarbete, där vi lägger stort fokus på att minska byggnadernas energibehov samtidigt som vi skapar förutsättningar för att ta tillvara på överskottsenergi och utnyttja tillgänglig fri förnybar energi, säger Fredrik Nyberg, energi- och teknikchef på Akademiska Hus.  

Utöver geoenergianläggningen i Alnarp har Akademiska Hus sedan tidigare anläggningar på campusområden i Stockholm, Karlstad, Lund, Umeå, Göteborg, Gävle och Örebro. Totalt står geoenergilösningar för cirka 10 procent av den värme- och kylenergi som Akademiska Hus fastighetsbestånd på en nationell nivå använder. Ytterligare anläggningar kan komma att byggas.  


– Som ett av Sveriges största fastighetsbolag har vi ett stort ansvar att driva utvecklingen av framtidens hållbara samhälle framåt. Genom att skapa smarta helhetslösningar och nyttja geoenergi möjliggör vi en hållbar energiförsörjning och ökar vår egen produktion av förnybar energi. Detta tar oss ett steg närmare att nå en nollvision för vårt klimatavtryck, säger Fredrik Nyberg. 





 



 

 

 


Humlegården Fastigheters satsning har fått namnet Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm. Illustration: Humlegården Fastigheter och BSK Arkitekter

 

 

 

Techbolaget Budbee sökte ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Humlegårdens satsning Norra Station i Hagastaden mötte de högt ställda kraven. Här etablerar det snabbväxande bolaget ett nytt kontor om cirka 2.400 kvm.

Där Vasastaden och Hagastaden möts pågår utvecklingen av Norra Station, som genom Humlegårdens satsning ska bli ett levande kvarter med plats för kontor, service som förenklar vardagen, noga utvalda restauranger och välkomnande stråk. Inflyttningen påbörjas i augusti 2021. Intresset för platsen är stort, och bland de tillträdande kunderna återfinns Post- och telestyrelsen.

 

Nu står det även klart att Budbee kommer att hyra lokaler om cirka 2.400 kvm på Hälsingegatan 40 i kvarteret Härden 15. Inflyttningen sker i mars 2022. Genom etableringen har över 12.500 kvm hyrts ut i projektet, vars totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18.000 kvm.

Techbolaget Budbee erbjuder logistiklösningar för e-handlare och strävar efter att bidra till shoppingupplevelsen genom smidiga hemleveranser. Sedan starten 2015 har bolaget växt snabbt och leveranslösningen finns idag i Sverige, Nederländerna, Finland, Danmark och Belgien. Som ett led i utvecklingen sökte Budbee ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ville de även skapa utrymme för att kunna expandera.

– För Budbee är kontoret en viktig mötes- och samlingsplats och ett sätt att förankra varumärket både internt och externt. Förutom ett attraktivt läge i en växande del av innerstaden lockades vi av möjligheten att påverka utformningen av lokalerna. Vi får nu ett kontor som möter våra högt ställda krav på teknik, känsla och innovation. Vi är också väldigt glada över det fina samarbetet med Humlegården och ser fram emot fortsatt goda relationer, säger Fredrik Hamilton, vd för och grundare av Budbee.

För Humlegården Fastigheter är Norra Station ett bra exempel på arbetet med utvecklingen av de platser där bolaget är verksamt. Norra Station erbjuder genomtänkta lokaler och modern teknik, som möter moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang.

–  Vi är mycket glada över att få välkomna Budbee till Norra Station. Det är ett spännande bolag med höga ambitioner och en tydlig vision kring kontorets roll. Norra Station är en satsning som mötts med mycket positiv respons och med varumärken som Budbee i kvarteret kommer platsen bli den dynamiska nod som vi vill skapa, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.


Humlegården Fastigheters satsning har fått namnet Norra Station, som syftar till läget längs med Norra Stationsgatan och ambitionen att skapa en ny mötesplats. Här skapas skräddarsydda kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt. Spännande alternativ för mat och dryck samt service som förenklar vardagen ska attrahera både de som arbetar och bor i området. Byggnaden certifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good och inflyttning sker successivt med start i augusti 2021.

 

 

 

 

 


Stockholms studentbostäder vill göra en tillbyggnad till befintligt flerbostadshus i tre våningar, Hammarbyhemmet. Fastigheten byggdes av den intilliggande Hammarbykyrkan 1966, och ägs av Stockholms studentbostäder sedan 1999. Förslaget innebär att ett lamellhus i fyra till fem våningar byggs i sluttningen ner mot tunnelbanespåren.

 






Stockholms studentbostäder, SSSB, planerar att bygga 50 nya studentlägenheter i stadsdelen Hammarbyhöjden i södra Stockholm. Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har beslutat att påbörja planarbetet för att möjliggöra byggandet av det nya flerbostadshuset.

Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad beslutade vid sitt sammanträde den 16 juni att ge förvaltningen i uppdrag att påbörja planarbete. Sedan tidigare har Exploateringsnämnden beslutat att ge markanvisning för området till stiftelsen. Det innebär att marken inom planområdet kommer att upplåtas med tomträtt till Stockholms studentbostäder när detaljplanen vunnit laga kraft, vilket väntas ske i november 2023. Marken kommer att ägas av staden.

Stockholms studentbostäder vill göra en tillbyggnad till befintligt flerbostadshus i tre våningar, Hammarbyhemmet. Fastigheten byggdes av den intilliggande Hammarbykyrkan 1966, och ägs av Stockholms studentbostäder sedan 1999. Förslaget innebär att ett lamellhus i fyra till fem våningar byggs i sluttningen ner mot tunnelbanespåren.

– Under flera år har vi arbetat systematiskt med att definiera möjliga förtätningar och intressanta markanvisningsområden i syfte att skapa nya studentbostäder och öka bostadsbeståndet i citynära och campusnära områden. För oss är beslutet från staden en viktig och positiv signal. Med detta beslut så kan vi fortsätta vår expansion i söder om söder, som är så attraktivt för våra studenter, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäder är inne i en stor expansionsfas genom nyproduktion med en byggtakt med cirka 100–300 bostäder per år. Förutom utbyggnaden av Hammarbyhemmet, byggs 166 lägenheter i Björkhagen och 800 nya hem för studenter på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet. Vidare pågår bygglovsprojektering för Jerum (Väbeln 3) och detaljplanearbete för fler bostäder vid Fyrtalet (Rio 7) och Forum (Roslagsbanan 18), i centrala Stockholm, vilket innebär att stiftelsen är på väg mot sitt långsiktiga mål med 10.000 bostäder i SSSBs bestånd.

Fastigheten Klokryparen 6 ligger i södra Stockholm. Den befintliga byggnaden ligger i charmiga Hammarbyhöjden strax söder om Södermalm, en av många söderförorter som växte upp under 1950- och 60-talen med låghus och gott om gröna ytor. Tunnelbanestation Skärmarbrink ligger med ca 5 minuters gångavstånd från byggnaden.

Hammarbyhemmet är byggt 1966 i tre våningar och köptes av församlingen som äger den intilliggande Hammarbykyrkan 1999. Huset innehåller mest studentrum men även några lägenheter. Planområdet omfattar cirka 1.500 kvm och inrymmer fastigheten Klokryparen 6 samt del av fastigheten Hammarbyhöjden 1:1. Ny bebyggelse föreslås trappas ner mot spårområdet och följa den kuperade terrängen, med syftet att tydliggöra slänten genom den nya bebyggelsen och samtidigt säkerställa Hammarbykyrkans visuella inslag i stadsbilden. Marken inom planområdet kommer att upplåtas med tomträtt till Stiftelsen Stockholms Studentbostäder med Stockholms stad som ägare.


 






fredag, 18 juni 2021 16:08

Skanska säljer vårdboende i Skurup

 

 

 

 

 


Vårdboendet som Skanska säljer i skånska Skurup till Northern Horizon/Nordiska Vårdhem, omfattar 58 lägenheter.


 




Skanska säljer ett egenutvecklat vårdboende i Skurup, i Skåne,  till Northern Horizon/Nordiska Vårdhem. Vårdboendet Västeräng, som är under uppförande, kommer att drivas av Förenade Care. Skanska är kvar som fastighetsägare under hela produktionen och även när hyresgästen startar sin verksamhet vartefter Northern Horizon tillträder preliminärt under juli 2023.

Vårdboendet omfattar cirka 4.600 kvm med 58 lägenheter.

– Här skapar vi ett hållbart hem för de som ska bo, arbeta samt besöka sina anhöriga på vårdboendet genom trivsamma och flexibla ytor samt en generös utemiljö. Samtidigt ska det passa in i miljön och bidra till en helhet i den nya stadsdelen i Skurup, säger Daniel Fex, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB och fortsätter:

– Det känns väldigt roligt att vara först ut i området och få möjlighet att påverka ambitionerna och prägeln på hela området. Samarbetet med Förenade Care har fungerat väldigt väl igenom hela processen. Det är glädjande att vi nu kan genomföra försäljningen till Northern Horizon, som är en specialiserad långsiktig förvaltare av vårdboendet.

Vårdboendet är byggt för att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och målsättningen är att söka certifiering enligt LEED, guldnivå. Vidare byggs huset med klimatförbättrad betong i både stomme och platta samt en cirka 600 kvm stor solcellsanläggning på taket, allt för att bidra till en minskad klimatpåverkan.