19 april 2024
fredag, 20 januari 2012 14:19

Tengbom förvärvar Carlstedt Arkitekter

Skrivet av 
tengbom_magnus_meyer-vd_w
Magnus Meyer, vd för Tengbom. Foto: Tengbom

Tengbom förvärvar Carlstedt Arkitekter i Linköping AB och stärker därmed sin verksamhet i den expansiva regionen kring Linköping och Norrköping. Carlstedt i Linköping har 12 anställda och fokuserar bland annat på vård, högskolebyggnader och bostäder.

– Genom förvärvet av Carlstedt i Linköping etablerar vi oss som ett ledande arkitektföretag i Linköping. Redan tidigare har vi omfattande verksamhet i regionen och vi får tillsammans en mycket stark profil och kompetens inom bland annat vårdprojekt, där vi nu är ett av de främsta arkitektföretagen i Norden, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

– Tengbom har genom åren visat att de håller mycket hög kvalitet i sina uppdrag. Genom att ingå i Tengbom får vi ett både bredare och djupare erbjudande. Dessutom finns vi genom Tengbom representerade i hela Sverige och har en växande internationell verksamhet, vilket ger oss nya möjligheter, tillägger Göran Göransson, vd för Carlstedt i Linköping.

Tengbom arbetar för närvarande med flera strategiska vårdprojekt där Nya Karolinska Sjukhuset i Solna och Psykiatrins Hus i Uppsala är de mest framstående.