19 april 2024
torsdag, 19 januari 2012 16:04

Tyréns tar över Niras byggnadsantikvariska verksamhet

Skrivet av 

uppsala_domkyrkaKonsultföretaget Tyréns tar över Niras byggnadsantikvariska verksamhet i Sverige. Den samlade kompetensen om 22 specialister inom Tyréns gör företaget till Nordens ledande aktör inom byggnadsvård och kulturmiljö.


Vid sidan av Tyréns har Niras byggnadsantikvarier positionerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom området byggnadsvård & kulturmiljö. Niras tjänster och rådgivning inom byggnadsvård sträcker sig från konceptutveckling och projektering till byggprocess. På företagets meritlista finner vi prestigeprojekt med stor variation – från projekt som Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn och Malmö Centralstation till miljonprogramsområdet Hallonbergen utanför Stockholm.

tyrens_tomas_alsmarker – Genom detta övertagande kommer vi på Tyréns att kunna möta våra kunders behov inom detta allt viktigare område bättre än någonsin. Vi kompletterar varandra såväl geografiskt som vad gäller kunskap och kompetens, säger Tomas Alsmarker (bilden till höger), vice vd på Tyréns.

Tyréns har under de senaste åren byggt upp en omfattande kompetens inom området byggnadsvård & kulturmiljö och har i dag specialister och disputerade inom flera olika områden. Tyréns byggnadsantikvarier har bland annat medverkat i prestigeprojekt som Stockholms slott, domkyrkorna i Kalmar och Uppsala (bilden ovan) samt flytten av Kiruna.

niras_jan_leife– Tyréns och Niras byggnadsantikvarier kommer nu att finnas tillsammans i en multidisciplinär miljö. Detta innebär att vi har möjlighet att erbjuda våra befintliga och nya kunder marknadens mest intressanta utbud av sammansatta och kvalificerade konsulttjänster inom byggnadsvård & kulturmiljö, fortsätter han.

– Affären skapar möjligheter för oss på Niras att fokusera på att utveckla och expandera våra strategiska tjänster och kärnområden. Samtidigt säkerställer vi våra möjligheter att fortsätta erbjuda byggnadsantikvariska tjänster genom det samarbetsavtal vi nu tecknat med Tyréns. Vi är övertygade om att detta blir en mycket bra lösning för alla inblandade parter, konstaterar Jan Leife (bilden till vänster), vd för Niras i Sverige.