25 april 2024
lördag, 14 januari 2012 21:35

KPA köper hyresrätter för 545 Mkr

Skrivet av 
KPA Pension investerar 545 Mkr i 700 hyresrätter från kommunägda Staffanstorpshus AB i Skåne. Fastigheterna omfattarcirka 48 000 kvm, är väl underhållna med låg vakansrisk ochbyggda mellan 1960-talet och 2000-talet. Kommunens rådgivarei affären var PWC och Wistrand Advokatbyrå.

– Jag är glad att kunna presentera en köpare som på alla sätt uppfyller de högt ställda krav på seriositet och långsiktighet som visatt upp Med KPA Pension som ägare och med Folksam Fastigheter som förvaltare av lägenheterna, kan hyresgästerna känna sig trygga, säger Henrik Lethin, styrelseordförande för Staffanstorpshus AB.

lars-ake-vikberg_kpa-pensioHan fortsätter:
– Pengarna ska vi i huvudsak använda till att investera i förskolor, skolor och andra kommunala byggnader. Vi står inför investeringar i storleksordningen en halv miljard kronor de kommande tio åren.

För KPA Pensions del uppfyller affären ett behov av att sprida riskerna i placeringarna.

– Vi vill gärna öka vår närvaro i den expansiva Öresundsregionen. Förvärvet är en långsiktigt trygg investering som ger en stabilavkastning till våra pensionssparare, säger Lars-Åke Vikberg (bilden), vd KPA Pension.

KPA Pension ägs till 60 procent av Folksam och till 40 procentav Sveriges Kommuner och Landsting.