Skriv ut denna sida
fredag, 09 juli 2021 16:25

JLL säljer bostäder i Helsingfors för 835 Mkr

Skrivet av 

  

 

 


Byggstart för de sålda fastigheterna är under andra halvan av 2021 med beräknade färdigställningar i slutet av 2023.

 

 

 

 JLL agerade som SRVs kommersiella rådgivare vid försäljning av 257 nya lägenheter i Helsingfors. Portföljens köpeskilling är 82 MEUR, cirka 835 Mkr.

SRV har tecknat ett avtal om att sälja en bostadsportfölj med tre tillgångar till en tysk investerare. Varje tillgång i den högkvalitativa portföljen finns i Helsingfors-regionen med utmärkta anslutningsmöjligheter och transportalternativ. Tillgångarna finns i Etelä-Haaga i Helsingfors, Saunalahti i Esbo och Keravas centrum med nästan 11.500 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Byggstart för fastigheterna är under andra halvan av 2021 med beräknade färdigställningar i slutet av 2023. Tillgångarna kommer att byggas med höga tekniska och miljömässiga standarder, och varje tillgång försöker uppnå en EPC-klassificering på A.

SRV Construction Ltd agerade som säljare i transaktionen och är en del av SRV Group som grundades 1987 och noterades på Helsingforsbörsen.

Tuomas Kokkila, chef för transaktioner, SRV, säger:
Tack till köparen och JLL-team för en professionell och smidig transaktionsprocess. Transaktionen visar väl SRVs nuvarande och framtida pipeline för bostäder. tillgångar på önskade delmarknader där både hyresgäster och investerares efterfrågan är robusta och konstruktion för att uppnå de högsta miljönormerna.

Tero Uusitalo, chef för kapitalmarknader, JLL Finland säger:
– Vi är mycket stolta och glada över att ha äran att fungera som SRVs kommersiella rådgivare vid försäljning av denna högkvalitativa bostadsportfölj. Transaktionen är ett utmärkt exempel på stark internationell investerares efterfrågan på centralt belägna och högkvalitativa bostadstillgångar. Transaktionen visar också den växande efterfrågan på framtida finansieringsstrukturer som speglar investerarnas växande riskaptit och bristen på högkvalitativa bostadsinvesteringsmöjligheter.


JLL agerade som SRV: s enda kommersiella rådgivare och Hannes Snellman agerade som SRV:s juridisk rådgivare.

Senaste från Redaktionen