20 september 2021
fredag, 09 juli 2021 15:39

Nordika/Partners Group säljer två bilanläggningar

Skrivet av 

  

 

 


Jonas Grandér, vd för och grundare av Nordika.

 

 

 

 

 

Nordika och Partners Group säljer två bilanläggningar i Sundsvall och Härnösand till Tvättbjörnen.
Fastigheterna är uthyrda på långa avtal till Berner Bil som är norra Sveriges ledande återförsäljare av Volkswagen, Skoda och Audi. Fastigheterna håller mycket gott skick och omfattar cirka 8.200 kvadratmeter uthyrbar area. Nordika har tillsammans med Berner Bil moderniserats och uppdaterat fastigheterna för att motsvara de höga krav som Audi och Volkswagen ställer på sina återförsäljare.

Jonas Grandér
, vd för Nordika, säger:
– Vi förvärvade fastigheterna för snart 10 år sedan och har haft en väldigt fin relation med Berner Bil. Tillsammans har vi utvecklat fastigheterna till fina fastigheter av hög kvalité som möjliggör för Berner Bil att fortsätta vara en ledande aktör inom sin nisch. Inför en avyttring har vi sökt en lokalt starkt förankrad fastighetsägare som förstår och värdesätter Berner Bil och deras verksamhet – och det har vi funnit i Tvättbjörnen och dess legendariska ägare – Stig Svedberg.

Stig Svedberg, vd och ägare av Tvättbjörnen kommenterar förvärvet:
– Det är, två fina fastigheter med hög kvalité som passar in väl med de övriga i Tvättbjörnens fastighetsbestånd.

Nordika är ett onoterat svenskt fastighetsbolag som ägs av nordiska institutioner. Fokus ligger på investeringar främst i Sverige och Finland. Nordika har sedan starten 2011 förvärvat och förvaltade fastigheter med ett värde av 7 miljarder kronor. Företaget har blivit uppmärksammat för sin förmåga att stabilisera komplexa tillgångar där Nordikas kreativa idéer och förmåga att genomföra förändring, ger väl fungerande och långsiktigt hållbara fastigheter.

Tvättbjörnen Förvaltning AB är ett väletablerat fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, äger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i centrala Sundsvall. Tvättbjörnens målsättning är att kunna erbjuda bostäder och lokaler med hög service och kvalitet belägna i attraktiva områden. Tvättbjörnen Förvaltning AB startade 1984 med sin första fastighet och har under de följande åren vuxit sig allt större. Bolaget är måna om att fortsätta kännas som det lilla fastighetsbolaget som själva håller i förvaltning och fastighetsservice.