5 augusti 2021
fredag, 09 juli 2021 09:44

Revelop köper ytterligare en fastighet i Göteborg

Skrivet av 

  

 

 


Revelop förvärvar en industrifastighet med stora vakanser i Backadalen på Hisingen. Fastigheten omfattar totalt cirka 6.000 kvm.Fastighetsbolaget Revelop (fd Profi Fastigheter) fortsätter sin expansion i Göteborgsområdet och förvärvar en industrifastighet med stora vakanser i Backadalen på Hisingen. Fastigheten, som är på totalt cirka 6.000 kvm, ska genomgå en hållbar resa som bland annat leder till en minskad energiförbrukning som motsvarar 14 ton per år i minskade CO2-utsläpp. Efter förvärvet äger och utvecklar Revelop fastigheter på totalt cirka 70.000 kvm i Göteborg.

Revelop strävar efter att varje fastighet ska genomgå en hållbar resa – från brun till grön. Syftet med utvecklingen av Backa 29:33, är att skapa en attraktiv, långsiktigt hållbar byggnad, med distinkt ESG-profil.
Revelop genomför därför omfattande investeringar i ny teknik såsom solceller, automatiserade styrsystem, bergvärme, ackumulatortankar och värmepumpar i kombination med ett aktivt uthyrningsarbete. Det kommer att skapa stor förändring genom ökad resurseffektivitet och minskade CO2-utsläpp.

– Backadalen är ett expansivt område som är prioriterat i Göteborgs utvecklingsplaner. Vår ambition är att utveckla den befintliga fastigheten till en toppmodern anläggning för lätt industri och lager och som ska vara en av de grönaste fastigheterna i området, säger Revelops vd Thomas Sipos.

Genom affären ökar Revelops fastighetsportfölj i Göteborg till cirka 70 000 kvm med huvudsaklig användning för lager och lättindustri. Som en direkt följd av att Revelop nu är en betydande fastighetsägare i området har bolaget tidigare beslutat att öppna kontor i Göteborg. Som ansvarig för portföljen i Göteborg har Jonathan Oskarsson rekryterats.

R