5 augusti 2021
torsdag, 08 juli 2021 15:08

Patrizia köper bostäder i Helsingfors för 1,5 Mdr

Skrivet av 

  

 

 


Patrizia köper en  högkvalitativa portfölj omfattande 461 lägenheter fördelade på nio fastigheter i Helsingsfors, med en total uthyrningsbar yta om cirka 25.000 kvm.Patrizia har, på uppdrag av dess institutionella kunder, förvärvat en portfölj med flerfamiljshus i Helsingfors från den nordiska investerings- och kapitalförvaltaren Taaleri, för cirka 145 miljoner euro, cirka 1.552 Mkr.

Den högkvalitativa portföljen omfattar 461 lägenheter fördelade på nio fastigheter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 25.000 kvm. Åtta av fastigheterna byggdes mellan 2014 och 2017, medan andra tillgången byggdes 1969 och totalrenoverades 2015.

De förvärvade fastigheterna ligger inom Helsingforsregionen och alla fastigheter har utmärkta kollektivtrafikförbindelser till stadens centrum.

Jörg Laue, chef för nordiska transaktioner på Patrizia, kommenterar:
– Patrizia har stor och lång erfarenhet av bostadsbranschen. Detta förvärv gav oss en spännande möjlighet att investera i en högkvalitativ portfölj av moderna flerfamiljshus med avkastningar från första dagen. Fastigheterna har alla fördelar med transportförbindelser som ger snabb tillgång till huvudstadens centrum och dess bekvämligheter.

Johan Öhlund Lagerdahl, Country Head Patrizia Finland, tillägger:
– Den här senaste affären visar vår imponerande drivkraft i Norden och den följer efter vårt senaste förvärv av en tillgång i Västerås. Genom att lägga till dessa nio tillgångar i vår nuvarande portfölj i Finland visar att vi är engagerade i den finska marknaden och att vi fortsätter att leta efter ytterligare investeringsmöjligheter i Helsingfors och i hela regionen med fokus på bostads- och kontorssektorn.

Patrizias förvärvade nyligen en fastighet med 162 bostäder i Västerås för cirka 42 miljoner euro från Bonava.

Patrizias rådgivare var Nordanö, Krogerus, EY och WSP.  JLL agerade som säljarens Taaleris enda kommersiella rådgivare i transaktionen och Hannes Snellman agerade som säljarens juridiska rådgivare.