24 september 2023
torsdag, 08 juli 2021 11:35

Kungsleden hyr ut drygt 18.000 kvm i Alingsås

Skrivet av 

  

 

 


Fastigheten Bulten 1 är belägen i industriområdet Sävelund i östra Alingsås, cirka fyra mil från Göteborg. Anläggningen uppfördes 1990 och rymmer förutom ABB och NKT:s verksamheter även en restaurang. Fastigheten är fullt uthyrd.

Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås.  Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.

– Det är otroligt roligt att ABB och NKT gör satsningar för att utöka produktionen i fastigheten och att vi som fastighetsägare kan vara med och stötta hyresgästernas verksamheter. Dessutom skapas nya arbetstillfällen vilket är positivt för Alingsås, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö för Kungsleden.

Kungsleden har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om 8.019 kvm med ABB med en total årshyra på 12,6 Mkr. I samband med det kommer Kungsleden att bygga en ny lagerhall om cirka 540 kvm.

NKT, som är ledande leverantör av kablar till energibranschen har tidigare hyrt i andrahand av ABB, men skriver nu ett 10-årigt hyresavtal om 10.738 kvm med en total årshyra på cirka 14 Mkr. Till följd av avtalet bygger Kungsleden en ny logistikhall om cirka 1.200 kvm för att möta NKT:s behov.