27 mars 2023
onsdag, 07 juli 2021 17:48

Emil Kroll, ny försäljningschef på OBOS

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Emil Kroll innebär att han har utsetts till ny försäljningschef i OBOS svenska dotterbolag OBOS Kärnhem. Han har tidigare arbetat som fastighetsmäklare både på HusmanHagberg och Fastighetsbyrån.


 


Emil Kroll är ny försäljningschef på OBOS.Emil Kroll har tidigare också innehaft en roll som affärsområdeschef på Uniflex/Poolia i Växjö, och som kontorschef på HusmanHagberg. Han innehar också en kandidatexamen i fastighetsmäkleri från Gävle Högskola. I sin nya roll som försäljningschef på OBOS kommer han att utgå från bolaget OBOS Kärnhems huvudkontor i Växjö, samt ingår i bolagets ledningsgrupp.

– OBOS tar en allt starkare position på den svenska bostadsmarknaden och vi har både tydliga tillväxtmål och starka försäljningssiffror. Emils gedigna bakgrund med utbildning och flerårig arbetslivserfarenhet inom bostadsförsäljning, samt hans vana vid att arbeta i chefspositioner och mot tydliga tillväxtmål gör honom till ett välkommet tillskott i bolaget, säger Malin Svensson, vd för OBOS Kärnhem.

Under 2020 sålde OBOS-koncernen 3.262 bostäder, varav 1.516 i Sverige. OBOS Kärnhem är ett dotterbolag i koncernen, inriktat på nyproduktion av bostäder på tillväxtorter i Sverige, och systerbolag till OBOS Sverige och OBOS Nya Hem. I bolagets portfölj med kommande projekt återfinns bland annat 107 bostäder i Brunnshög, Lund, 80 bostäder i Pedagogen Park, Mölndal, 70 bostäder på Stationsområde i Växjö, 90 bostäder i Rosendal Uppsala, 100 bostäder i Vega Haninge och över 200 bostäder i Sandbyhof, Norrköping.

– OBOS har som högt satt mål att bli Norges och Sveriges ledande bostadsutvecklare. Jag ser mig själv som en både analytisk och resultatfokuserad person, och därför känns det mycket stimulerande att få vara med och bidra till koncernens övergripande mål, säger Emil Kroll.

Emil Kroll tillträdde i sin tjänst den 14 juni 2021.

Norska OBOS, med över 500 000 medlemmar i Norge, öppnade 30 november 2020 sitt medlemsprogram i Sverige. OBOS offentliggjorde samtidigt höga tillväxtambitioner i Sverige, med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna, och att 20 procent av bostäderna i framtiden ska erbjudas genom alternativa boköpsmodeller. Sedan medlemsprogrammet öppnade har närmare 9.000 svenska medlemmar anslutit sig.