4 juni 2023
onsdag, 07 juli 2021 17:29

Besqab byggstartar i Nacka strand och i Täby

Skrivet av 

  

 

 


Nu påbörjas den sista etappen, Brf Fabriken med 49 bostadsrättslägenheter i ett högt punkthus om 22 våningar som kommer att bli ett nytt tydligt landmärke i Nacka.

 

 

 

 


I Ella Allé i Täby kommer Besqab bygga 112 bostadsrättslägenheter, sju stadsradhus med bostadsrätt samt en förskola som planeras att uppföras för eget ägande.

 

 

 

Med ett högt och fritt läge i Nacka strand utvecklar Besqab ett nytt kvarter med totalt 195 lägenheter. Kvarterets första etapper produktionsstartades under 2019. Nu påbörjas den sista etappen, Brf Fabriken med 49 bostadsrättslägenheter i ett högt punkthus om 22 våningar som kommer att bli ett nytt tydligt landmärke i Nacka och där lägenheterna på de övre planen får utsikt ut mot Saltsjön. Efterfrågan på bostäderna i de pågående etapperna har varit mycket stor och försäljningen har gått snabbare än planerat, varför den sista etappen nu kan påbörjas. Inflyttningar planeras preliminärt till 2024.

Samtidigt produktionsstartar Besqab också projektet Ella Allé med ett attraktivt läge i anslutning till trevliga villakvarter, serviceutbudet i Täby Centrum och med närhet till bussar och tåg vid Tibble station. I Ella Allé kommer Besqab bygga 112 bostadsrättslägenheter, sju stadsradhus med bostadsrätt samt en förskola som planeras att uppföras för eget ägande. Inledningsvis är det de 112 bostadsrättslägenheterna som produktionsstartas och inflyttning planeras preliminärt till första kvartalet 2023.


– Vi är stolta över att få vara med och bidra till samhällsutvecklingen med hållbara och attraktiva boendemiljöer i både Nacka och Täby som är kommuner som växer, säger Carola Lavén, vd för Besqab. De här bostäderna, som dessutom ska Svanencertifieras, kommer att addera fina stadskvaliteter till hela närområdet.

– Det är väldigt roligt att vi nu har alla myndighetsbeslut på plats så att vi kan produktionsstarta dessa två fina projekt. Bostäderna har mottagits väl av marknaden och vi ser fram emot att nu ta nästa steg och påbörja uppförandet, säger Lotta Niland, chef för Projektutveckling Bostad på Besqab.

Båda produktionsstarterna redovisas under andra kvartalet 2021.