30 november 2023
onsdag, 07 juli 2021 16:54

AF Gruppen bygger Construction City för 2,7 Mdr

Skrivet av 

  

 

 


Construction City, ett näringslivskluster i Oslo som ska samla bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen i Norge. Bild: OBOS.

AF Gruppen har ingått avtal med Construction City Holding AS om att bygga Construction City, ett näringslivskluster som ska samla bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen i Norge. Kontraktet har ett värde av 2.676 MNOK, exkl. moms.

Genomförandefasen kommer att starta under andra halvåret 2021 och pågå fram till 2025. Projektet genomförs som en totalentreprenad med samverkan. Projektorganisation är ett partnerskap bestående av AF Gruppen och Betonmast.

Construction City blir en kontorsbyggnad med cirka 4.500 arbetsplatser på Ulven i Oslo. Byggnaden kommer omfatta cirka 78.000 kvm BTA, och ha upp till 11 våningar och en underliggande källare i två plan med cirka 25.000 kvm BTA), totalt cirka 103.000 Kvm BTA.

Entreprenaden består huvudsakligen av alla byggnadsarbeten, inklusive uppförande av stomme, fasader, takkonstruktioner och invändiga arbeten, grundarbeten och fundamentering. Plan- og bygningsetaten godkände bygglovet i april 2021. Projektet kommer att utföras i enlighet med BREEAM Excellent.

AF Gruppen och Betonmast upprättar sina huvudkontor i Construction City och ingår ett tioårigt hyresavtal som löper från färdigställandet.

– Vi är mycket nöjda över att ha ingått avtalet om att bygga Norges nya näringslivskluster för bygg-, anläggnings- och fastighetsbranschen. I vårt framtida huvudkontor kommer vi att bidra till att skapa en attraktiv arena för lärande och utveckling och öka branschens totala konkurrenskraft genom att sammanföra framåtblickande branschaktörer, partners och utbildningsinstitutioner, säger Amund Tøftum, koncernchef för AF Gruppen.

Parallellt har man kommit överens om att OBOS Eiendom AS förvärvar alla AF Gruppens och Betonmast Eiendoms aktier i Construction City Holding AS, andelar på 20 respektive 10 procent. Transaktionen kommer att genomföras under tredje kvartalet 2021.