24 september 2023
fredag, 02 juli 2021 18:31

K2A förvärvar fastighet i Ösmo

Skrivet av 

  

 

 


K2A kommer bygga fyra bostadshus med plats för cirka 140 hyresbostäder med en total uthyrningsbar yta om cirka 5.500 kvm i Ösmo, fyra mil söder om Globen i Stockholm.

 

 

 

 

K2A, Knaust & Andersson Fastigheter AB förvärvar fastigheten Nynäshamn Vansta 5:28, vid Ösmo pendeltågstation, strax norr om Nynäshamns tätort och fyra mil söder om Globen i Stockholm. Säljare är Byggnadsfirman Viktor Hanson AB och köpeskillingen uppgår till cirka 18 Mkr. K2A kommer bygga fyra bostadshus med plats för cirka 140 hyresbostäder med en total uthyrningsbar yta om cirka 5.500 kvm. Byggstart sker i slutet av 2022 med planerad inflyttning under 2024. Förväntade årliga hyresintäkter uppgår till cirka 1,5 Mkr.

– Fastigheten vi nu tar över har ett bra läge vid pendeltågsstationen i Ösmo, vilket skapar utmärkta förutsättningar för såväl bekväm pendling som boende i en vacker miljö. Vi är även glada över att vår ambition att påverka mark och miljö minimalt i samband med byggnation, inspirerat av vårt framgångsrika projekt i Vega park i Haninge, tilltalar kommunen. Vi är det gröna fastighetsbolaget och som alltid bygger vi uteslutande med miljöbedömda material, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

Byggnaderna kommer uppföras med trästomme, miljöcertifieras enligt Svanen och bedöms bli klassificerade som ”Dark green”, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.