29 januari 2023
fredag, 02 juli 2021 11:24

Bonava köper mark för enfamiljshus i Steninge

Skrivet av 

  

 

 


Steninge slottsby består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Bild: Larsson Arkitekter

 

 

Bonava förvärvar mark i Steninge, Sigtuna kommun, av Gediminas Property AB. Affären uppgår till 92 Mkr i underliggande fastighetsvärde. Marken är detaljplanelagd och Bonava planerar för 77 svanenmärkta enfamiljshus. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2023.

– Våra enfamiljshus är både attraktiva och kostnadseffektiva samtidigt som intresset för småhus har ökat under pandemin. Markförvärvet stärker vår position i Stockholmsområdet och bidrar till att vi fortsätter att växa inom småhussegment, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef för Bonava Sverige.

Grannskapet är beläget vid Steninge Slott med närhet till Mälaren, rekreationsytor och nära Arlanda flygplats. I området uppför Bonava sedan tidigare 29 enfamiljshus vilka samtliga är slutsålda samt planerar för att starta produktion av ytterligare 36 enfamiljshus med samma byggsystem.