5 augusti 2021
onsdag, 23 juni 2021 11:23

Platzer bygger logistik för NTEX i Torslanda

Skrivet av 

  

 

 


Platzer ska uppföra en terminal- och lagerbyggnad om totalt 13.950 kvm åt logistikleverantören NTEX​ i Torslanda, Göteborg.Platzer startar nu utveckling på fastigheten Syrhåla 3:1, som ligger i Torslanda. På den drygt 45.000 kvm stora marken kommer Platzer uppföra en terminal- och lagerbyggnad om totalt 13.950 kvm åt logistikleverantören NTEX​. Platzer och NTEX har tecknat ett 10-årigt hyresavtal. Hyresavtalet tecknas med grön bilaga och byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2021​ och inflyttning 1 april 2023.

– Vi är otroligt glada att tillsammans med NTEX få utveckla en modern logistikfastighet med fokus på såväl lagring som terminalverksamhet i Sveriges bästa logistikläge. Läget på Hisingen, i nära anslutning till Göteborgs hamn, var utslagsgivande och visar att vi är rätt positionerade med våra markområden för detta och framtida projekt, säger Johan Franzén, affärsområdeschef för industri och logistik på Platzer.

– Vi har länge letat efter möjligheten att flytta både inrikes- och utrikes godsflöden till en gemensam terminal. Nu får vi den möjligheten tillsammans med Platzer, vilket vi är mycket glada för, säger Thomas Ström, vd för NTEX.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder konkurrenskraftiga, flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt 3PL/4PL logistik. Företaget startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. Idag har NTEX cirka 600 medarbetare i 9 länder och en omsättning på 2.700 Mkr per år.

Torslanda ligger på Hisingen i Göteborg med närhet till Skandinaviens största hamn, järnvägsspår och stora motorleder. Här har Platzer totalt 190.000 kvm BTA byggrätt på fastigheterna Syrhåla 2:3, Syrhåla 3:1, Sörred 7:21 och Sörred 8:12.