5 augusti 2021
tisdag, 22 juni 2021 16:41

Citycon utser en ny finansdirektör

Skrivet av 

 

 


Rekryteringen av Bret D. McLeod innebär att blir CFO för Citycon Oyj och en ny medlem i företagsledningen. Han ersätter nuvarande CFO, Eero Sihvonen, som går i pension.
Bret D. McLeod får det fulla ansvaret som CFO i Citycon från den 1 januari 2022. Bret D. McLeod, född 1982, har en MBA och han är amerikansk och kanadensisk medborgare. Han ingår i Citycons företagsledning från den 1 augusti 2021 och han får det fulla ansvaret som CFO den 1 januari 2022.


McLeod har över 17 års erfarenhet av fastighetsbranschen. Innan han började på Citycon var han Executive Vice President, Chief Financial Officer på Lakewood Hotel Trust, ett företag som han grundade. Före Lakewood tjänstgjorde han på Host Hotels & Resorts, Inc, senast som Senior Vice President och som Head of Corporate Strategy and Investor Relations.

McLeod kommer att efterträda nuvarande finansdirektör, Eero Sihvonen, som har tjänstgjort i Citycon sedan år 2005 och han slutar den 31 december 2021 till följd av den planerade pensionen. Han kommer att stanna kvar som seniorrådgivare till Citycon till den 30 juni 2022.

Eero Sihvonen, CFO. säger:
– Jag vill tacka företaget, de anställda, ledningen och styrelsen för det stora samarbetet och förtroendet under min långa tid med Citycon. Jag lovat att fullt ut säkerställa en smidig överföring av mina ansvarsområden och att vara tillgänglig för företaget i en rådgivande roll. Det är naturligtvis med blandade känslor som jag lämnar Citycon efter alla dessa år, särskilt i en så intressant strategisk fas. Å andra sidan ser jag också mycket fram emot nästa steg i mitt liv.

F. Scott Ball, CEO, säger:
– Vi vill tacka Eero Sihvonen för hans värdefulla bidrag till Citycon under nästan 17 år. Eero har varit en stor ledare och förebild för alla medarbetare i Citycon, och en högt respekterad CFO bland interna och externa intressenter. Vi är mycket nöjda med detta arrangemang, som möjliggör en smidig omvandling av arbetsuppgifter och ger kontinuitet i vår verksamhet. Samtidigt vill vi varmt välkomna Bret till Citycon. Hans breda kommersiella fastighetsexpertis och han starka erfarenhet inom finans, kapitalmarknader och strategi kommer att vara ett värdefullt tillskott till Citycons ledningsgrupp. Som en erfaren ledare kommer han att stödja utvecklingen av organisationen i linje med Citycons strategi.