5 augusti 2021
tisdag, 22 juni 2021 13:50

SHF avtalar om en EKO Stormarknad i Trollhättan

Skrivet av 

  

 

 


EKO Stormarknad i Trollhättan kommer att uppgå till 7.800 kvm butiksyta och blir den tionde butiken, inklusive sju CityGross-butiker, som Bergendahls hyr av Svenska Handelsfastigheter. Foto EKO Stormarknad i Malmö.

 

 


Svenska Handelsfastigheter, SHF,  har tecknat ett tioårigt hyresavtal med familjeföretaget Bergendahls om en EKO Stormarknad i Trollhättan. Därtill har ett femtonårigt hyresavtal tecknats med Jureskogs avseende en drive in-restaurang. Stormarknaden och restaurangen kommer att ligga i Överbyområdet och totalt omfattar avtalen cirka 8.100 kvm med planerad invigning hösten 2023.

– EKO Stormarknad är ett framgångsrikt koncept och vi är glada att ytterligare få stärka samarbetet med Bergendahls i samband med deras fortsatta tillväxtresa på Västkusten. Att vi dessutom kan välkomna Jureskogs gör Överby till en än mer attraktiv och komplett handelsplats, säger Benny Andersson, regionchef Syd vid Svenska Handelsfastigheter.

Målet är att certifiera såväl EKO Stormarknad som hamburgerrestaurangen enligt Miljöbyggnad Silver när de står klara.

– Det är inte så lätt att hitta lämpliga lokaler i den storleksklass om cirka 8 000 kvm som vi söker. Vi har samarbetat med Svenska Handelsfastigheter under en längre period och deras förståelse för våra behov har underlättat processen med att hitta en passande lösning, säger Ted Berggren, vd för EKO Stormarknader.

Snabbmatsrestaurangens speciella trähus omfattar 300 kvm med drive in och stor uteservering enligt Jureskogs koncept.

– Ambitionen med våra hus är att skapa en klimatsmart, resurseffektiv och hållbar byggnad med hög arkitektonisk kvalitet. Det ska vara en välkomnande plats med naturliga material som håller - och blir vackrare över tid. Vi är mycket glada över samarbetet med Svenska Handelsfastigheter och att äntligen få komma till Trollhättan, säger Erik Thulin, vd för Jureskogs.

EKO Stormarknad i Trollhättan kommer att uppgå till 7.800 kvm butiksyta och blir den tionde butiken, inklusive sju CityGross-livsmedelsbutiker, som Bergendahls hyr av Svenska Handelsfastigheter.

EKO är ett familjeägt företag inom Bergendahlskoncernen. EKO Stormarknad har cirka 350 anställda som tillsammans omsätter cirka 1 Mdr kr. I Kalmar invigdes den första EKO Stormarknad år 2015. Därefter har kedjan haft en tillväxt med EKO Stormarknader i Västerås (2017), i Örebro (2019), i Sundsvall (2019) ochi  Norrköping (2020). Expansionen är fortsatt proaktiv. Uppsala, Skövde och Trollhättan är kommande butiker under 2021 och 2023.