5 augusti 2021
måndag, 21 juni 2021 14:10

CapMan och Casa bygger i danska Rødovre

Skrivet av 

  

 

 


CapMan Real Estate och Casa bygger cirka 8.000 kvm bostäder, cirka 8 km väster om centrala Köpenhamn. Foto: PLH Arkitekter.

 

 
CapMan Real Estate och Casa investerar i joint venture i ett bostadsutvecklingsprojekt i Rødovre, cirka 8 km väster om centrala Köpenhamn. Nu har parterna en fastighet som ska utvecklas till nära 8.000 kvadratmeter bostäder. Det är den tredje fastigheten som förvärvats i det joint venture som inrättades förra året.

Fastigheten under utveckling kommer att vara en del av ett nytt bostadsområde som kommer att ligga på en av de mest centrala platserna i Rødovre. Med bara 500  meter till Rødovre Centrum och ett stenkast från Damhussøen.

– Vi är mycket glada och nöjda med köpet av den här fastigheten, vilket ger oss möjlighet att utveckla ett spännande projekt i Rødovre. Jag kommer själv från området och känner därför till det speciella DNA, som är unikt för Rødovre. Därför är det fantastiskt att kunna arbeta med ett projekt och ett område som förhoppningsvis ger något tillbaka till staden, bland annat genom att etablera en ny gågata. Vi är också glada att arbeta tillsammans med Casa, som vi vet står för att leverera god kvalitet, i allt de gör, säger Peter Gill, partner och chef för CapMan Real Estate Denmark.

För Casa är utvecklingen av det nya bostadsområdet i Rødovre ett av flera projekt som utförs av den danska fastighetsutvecklaren och totalentreprenören på Köpenhamns Vestegn.

– Vi ser många möjligheter att utveckla Köpenhamns omgivande kommuner. Rødovre själv har mycket att erbjuda – bra shopping, vacker natur och en speciell Rødovre-själ – samtidigt som det ligger nära Köpenhamn och allt staden erbjuder. CapMan Real Estate är för oss rätt partner på sådana projekt, eftersom de lyckas se alla möjligheter på grund av sin professionella inställning, säger Torben Modvig, vd för Casa A / S.

Det kommande bostadsprojektet i Rødovre är bara det senaste i en serie samarbeten mellan CapMan och CASA. Således har investeraren och fastighetsutvecklaren redan ett joint venture om renovering av en kontorsbyggnad i Frederiksberg och samarbete i byggandet av flera hundra bostäder på Köpenhamns Vestegn.

CapMan Real Estate har för närvarande över 40 yrkesverksamma inom investering, kapitalförvaltning och fastighetsförvaltning. CapMans nuvarande fastigheter under förvaltning utgör nästan 3,6 miljarder euro.

Fakta

Projektets omfattning: 7.700 kvm/83 bostäder plus parkeringsgarage. Byggperiod: Q1 2022 - Q3 2023. Utvecklare: CapMan Real Estate / Casa A/S. Arkitekt: PLH Arkitekter. Ingenjör: Sweco. Fastighetsutvecklare och huvudentreprenör: Casa A/S.