5 augusti 2021
måndag, 21 juni 2021 09:24

Humlegården hyr ut 2.400 kvm till Budbee

Skrivet av 

  

 

 


Humlegården Fastigheters satsning har fått namnet Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm. Illustration: Humlegården Fastigheter och BSK Arkitekter

 

 

 

Techbolaget Budbee sökte ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Humlegårdens satsning Norra Station i Hagastaden mötte de högt ställda kraven. Här etablerar det snabbväxande bolaget ett nytt kontor om cirka 2.400 kvm.

Där Vasastaden och Hagastaden möts pågår utvecklingen av Norra Station, som genom Humlegårdens satsning ska bli ett levande kvarter med plats för kontor, service som förenklar vardagen, noga utvalda restauranger och välkomnande stråk. Inflyttningen påbörjas i augusti 2021. Intresset för platsen är stort, och bland de tillträdande kunderna återfinns Post- och telestyrelsen.

 

Nu står det även klart att Budbee kommer att hyra lokaler om cirka 2.400 kvm på Hälsingegatan 40 i kvarteret Härden 15. Inflyttningen sker i mars 2022. Genom etableringen har över 12.500 kvm hyrts ut i projektet, vars totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18.000 kvm.

Techbolaget Budbee erbjuder logistiklösningar för e-handlare och strävar efter att bidra till shoppingupplevelsen genom smidiga hemleveranser. Sedan starten 2015 har bolaget växt snabbt och leveranslösningen finns idag i Sverige, Nederländerna, Finland, Danmark och Belgien. Som ett led i utvecklingen sökte Budbee ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ville de även skapa utrymme för att kunna expandera.

– För Budbee är kontoret en viktig mötes- och samlingsplats och ett sätt att förankra varumärket både internt och externt. Förutom ett attraktivt läge i en växande del av innerstaden lockades vi av möjligheten att påverka utformningen av lokalerna. Vi får nu ett kontor som möter våra högt ställda krav på teknik, känsla och innovation. Vi är också väldigt glada över det fina samarbetet med Humlegården och ser fram emot fortsatt goda relationer, säger Fredrik Hamilton, vd för och grundare av Budbee.

För Humlegården Fastigheter är Norra Station ett bra exempel på arbetet med utvecklingen av de platser där bolaget är verksamt. Norra Station erbjuder genomtänkta lokaler och modern teknik, som möter moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang.

–  Vi är mycket glada över att få välkomna Budbee till Norra Station. Det är ett spännande bolag med höga ambitioner och en tydlig vision kring kontorets roll. Norra Station är en satsning som mötts med mycket positiv respons och med varumärken som Budbee i kvarteret kommer platsen bli den dynamiska nod som vi vill skapa, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.


Humlegården Fastigheters satsning har fått namnet Norra Station, som syftar till läget längs med Norra Stationsgatan och ambitionen att skapa en ny mötesplats. Här skapas skräddarsydda kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt. Spännande alternativ för mat och dryck samt service som förenklar vardagen ska attrahera både de som arbetar och bor i området. Byggnaden certifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good och inflyttning sker successivt med start i augusti 2021.