20 april 2024
torsdag, 17 juni 2021 14:11

Peab bygger bostäder på Pantarholmen i Karlskrona

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Mitt på Pantarholmen, på Västra Kvarngatan i Karlskrona, kommer Peab för Karlskronahems räkning att uppföra 75 hyreslägenheter, varav 25 kommer att bli studentlägenheter. Illustration: Lewis Jonsson Arkitektkontor


 

 


Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter på Pantarholmen i Karlskrona. Beställare är AB Karlskronahem och kontraktssumman uppgår till 115 Mkr.

Mitt på Pantarholmen, på Västra Kvarngatan, kommer Peab för kunds räkning att uppföra 75 nya lägenheter, varav 25 kommer att bli studentlägenheter. På tomten finns idag ett garage som kommer att rivas och ersättas med ett nytt parkeringsgarage i två plan.

– Vi är stolta över att få genomföra ytterligare ett projekt till Karlskronahem. Det här projektet bidrar till nya boendemöjligheter för Karlskronaborna. Att bygga bostäder är ett starkt kompetensområde för oss på Peab, säger Bratislav Marjanovic, regionchef för Peab.

– Det känns mycket positivt att ta ytterligare ett steg i vårt uppdrag att bygga fler hyresrätter. Genom att skapa moderna och hållbara lägenheter på attraktiva lägen, som på Pantarholmen, bidrar vi till att Karlskronas utveckling och tillväxt, säger Börje Dovstad, ordförande i Karlskronahem.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september 2021 och det beräknas vara klart augusti 2023.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.