19 april 2024
onsdag, 16 juni 2021 10:22

JM bygger 229 ägarlägenheter i Barkarby

Skrivet av 

 

 

 

 

 


JM bygger 229 ägarlägenheter och 550 kvm lokaler för centrumverksamhet. Kvarteret ligger på kort gångavstånd till både Barkarbystadens kommande tunnelbana och naturreservatet. Visionsbild: Ettelva Arkitekter

 

 

 

 

 



Järfälla kommun och JM AB tecknar köp- och exploateringsavtal för ett stadskvarter om 18.000 kvm BTA i Barkarbystaden. JM bygger 229 ägarlägenheter och 550 kvm lokaler för centrumverksamhet. Kvarteret ligger på kort gångavstånd till både Barkarbystadens kommande tunnelbana och naturreservatet.


– Jag säger varmt välkommen till JM som investerar i Barkarby för första gången. Ägarlägenheter har snabbt blivit en efterfrågad boendeform i Barkarbystaden. De är ett viktigt komplement till befintligt bostadsutbud och jag ser mycket positivt på att vi tillsammans med JM kan erbjuda det marknaden efterfrågar, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

JM:s kvarter ligger mitt i den framväxande staden med 100 meter till Barkarbystadens kommande tunnelbanestation där livfull stadsmiljö med handel, restauranger och kaféer samsas med service och kontorslokaler. Samtidigt har boende gångavstånd till aktivitetspark, förskolor, skolor och naturreservatet.

– Det är fantastiskt kul att få vara med i utvecklingen av Barkarbystaden och att kunna erbjuda kunderna den populära och attraktiva boendeformen ägarlägenheter. Att ha möjligheten att addera den allt mer eftertraktade boendeformen till Barkarbystaden är något som vi på JM är väldigt stolta över, säger Veronique Salzer, på Projektutveckling, JM Bostad Stockholm Region Nord.

Byggstart beräknas till hösten 2021 och första inflyttning sker i slutet av 2023. Kvarteret har garage under huset och en privat och sluten gård, fri från biltrafik.

 

Utseendemässigt hämtar kvarteret karaktär från både staden och naturen, dels genom material och färger, men också genom att låta naturen inspirera till entrémotiv och utsmyckning på fasaden. Mot huvudgatorna är husen högre med en strikt stadsmässig karaktär. Mot lokalgatorna och parkerna är husen lägre, med fasader i gul och ljus puts. På en gavelsida som är synlig från aktivitetsparken och huvudgatan utförs ett grafiskt gavelmotiv i tegel som inspirerats av horisonten.