Skriv ut denna sida
måndag, 14 juni 2021 14:28

SBB ger upp Entra och säljer till Castellum

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Ilija Batljan, vd för SBB.

 


SBB säljer innehav i Entra för 3.139 MNOK samt avbryter planer på sekundärnotering på Oslo Börs eftersom bolaget under måndagen den 14 juni 2021 avyttrat 14.947.109 aktier i Entra ASA till en kurs om 210 norska kronor per aktie till Castellum, motsvarande cirka 3,14 miljarder NOK.

Försäljningen innebär cirka 10 procent avkastning under innehavstiden, motsvarande 20 procent på årsbasis.

SBB har också beslutat avbryta den planerade sekundärnoteringen av bolagets stamaktier av serie B på Oslo Börs, då det i dagsläget inte finns förutsättningar att uppnå tillfredsställande likviditet.

– Med denna försäljning sätter vi punkt för SBB:s intresse för Entra och jag får konstatera att utfallet inte blev vad vi först hade tänkt oss. Det känns dock bra att vi kan få lite avkastning även på affärer som inte går vägen, och försäljningen ger oss ytterligare möjligheter att satsa på bostäder och äldreboenden, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

– Entra är en bra investering i form av ett unikt, högkvalitativt fastighetsbestånd med bra geografisk exponering, en mycket intressant projektportfölj, stort kundinslag av statliga myndigheter och en sund balansräkning. Således finns alla förutsättningar för att skapa god tillväxt framöver, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.




 






Senaste från Redaktionen