5 augusti 2021
fredag, 11 juni 2021 09:52

Castellum hyr ut 3.700 kvm i Jönköping

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Castellums fastighet Werket i Jönköping får en uthyrningsbar yta om cirka 20.700 kvm, varav 16.400 kvm kontor, 2.000 kvm service och 2.300 kvm källare.

 

 Med inflyttning i oktober 2021 samlokaliserar Region Jönköpings län verksamheterna för Länstrafiken, Kommunal utveckling och Smålands Turism med sina cirka 150 medarbetare, till Castellums Werket i Jönköping. Avtalet som är tecknat gäller för sju år och avser kontors- och möteslokaler om cirka 3.700 kvm.

Stort fokus har lagts på att hitta hållbara lösningar med exempelvis återbruk av interiöra material, samtidigt har alla verksamheter varit delaktiga i anpassningarna av lokalerna – allt för att uppnå ändamålsenliga och verksamhetsanpassade kontor. En viktig aspekt har även varit stora mötesrum och utbildningslokaler för kommunal utveckling, då regionen tidigare tvingats hyra dessa externt.

– Att regionen valt Werket är mycket glädjande och ett bevis på attraktionskraften i vad vi kan erbjuda. Werket är möjligheternas arena, där traditionella kontorslösningar tillsammans med mer flexibla lösningar som Coworking och nyckelfärdiga kontor, ger en mycket intressant mix av företag och individer, berättar Andreas Georgii, affärsområdeschef för Castellum i Jönköping.

Med Werkets läge uppfyller Castellum även regionens önskan om gångavstånd till Resecentrum, då det finns en uttalad vision om kollektivt pendlande både för personal och det stora antalet besökare.

– Arbetsplatsens betydelse kopplat till välmående, service och att förenkla vardagen gör att många lockas av vad vi kan erbjuda i Werket. Vi har dialog med flertalet potentiella hyresgäster från olika branscher gällande kontor, men även aktörer som kan förstärka serviceutbudet i Werket, säger Åsa Brantgården, kommersiell förvaltare för Castellum i Jönköping.

Werket blir en dynamisk och modern mötesplats skapad för att möta framtidens arbetsliv. Med en utpräglad hälsoprofil, WELL- samt Breeamcertifiering, gym och utomhuskontor blir Werket en av Jönköpings mest attraktiva arbetsplatser. Werket har en uthyrningsbar yta om cirka 20.700 kvm, varav 16.400 kvm kontor, 2.000 kvm service och 2.300 kvm källare.