22 juni 2021
onsdag, 09 juni 2021 10:03

Expansiva Fortnox växer hos Wihlborgs i Malmö

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Alexander Eliasson på Fortnox ser Wihlborgs nya lokaler på Drottninggatan i Malmö som Fortnox långsiktiga hem.

 Fortnox har sitt nya Malmökontor i Sparven 15 på centrala Drottninggatan 34. Fortnox, som gör livet lättare för småföretag genom att erbjuda molnbaserade tjänster inom administration och finansiering, bland annat fakturering, bokföring och lönehantering, har haft en kraftig tillväxt sedan starten 2001. Idag arbetar de flesta av de cirka 400 medarbetarna på koncernhuvudkontoret i Växjö, men i Malmö finns ett 40-tal tjänster placerade i deras nya inspirerande och funktionella lokaler.

Alexander Eliasson
är Workplace Manager på Fortnox. Han säger:
– När vi beslutade oss för att flytta från våra lokaler på Stortorget utvärderade vi flera alternativ. Wihlborgs visade sig ha den flexibilitet vi sökte hos en hyresvärd, men även en fantastisk ledig lokal som skulle passa oss perfekt – Massives före detta kontor på Drottninggatan. Utmaningen var att anpassa lokalen till våra behov idag, men också skapa möjligheter att kunna växa utan att kompromissa med arbetsmiljön för medarbetarna.

Medarbetarna är i fokus hos Fortnox Det är hård konkurrens om den spetskompetens företaget behöver och lokalen är en viktig del i arbetsgivarprofilen. Fortnox vill kunna erbjuda goda pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av matställen och service. Interiört gäller det att skapa en lokal som är både inspirerande och funktionell.

– Vi tog nyligen fram ett nytt koncept för våra kontor. Grundtanken är att använda färg och form för att skapa identitet och karaktär. Vi har exempelvis inte satt upp en enda logotyp, men man känner ändå tydligt att detta är ett Fortnox-kontor. Under hela processen med att Fortnox-anpassa lokalen har Wihlborgs varit öppna och delaktiga, vilket underlättat vårt arbete i etableringsfasen, säger Alexander Eliasson.

Fortnox lokallösning kan bäst beskrivas som en dynamisk hybrid. I mitten av lokalen finns centrala mötespunkter, runt omkring sitter medarbetarna i landskap i grupper om åtta. För att skapa en god arbetsmiljö har man jobbat mycket med ljud och ljus, vilket skapar trivsel och välbefinnande.

– Hållbarhet är prioriterat inom Fortnox. Här uppskattar vi Wihlborgs gröna hyreskontrakt, som säkerställer att både hyresgäst och hyresvärd tar ett hållbarhetsansvar. Vi ser nu Drottninggatan som vårt långsiktiga hem i Malmö, här kan vi fortsätta växa tack vare det flexibla hyresavtalet, avslutar Alexander Eliasson.

Det röda rustika huset på Drottninggatan 34 förvärvades 2006 av Wihlborgs som sedan dess förvaltat den i egen regi. Kontorsfastigheten är en del av Sveriges kommunikationshistoria och huset ritades redan 1929 av arkitekt Aron Johansson och uppfördes med Kungliga Telegrafverket som byggherre.

 

Telegrafverket var ett statligt verk med uppgift att ombesörja befordringen av telegram och förmedla utväxlingen av telefonsamtal. Aron Johansson utformade flera telegrafhus i åtskilliga städer. Aron var även den arkitekt som la sista handen vid ritningarna till både riksdags- och riksbankshuset i Stockholm. Fortnox och Advokatbyrån Wåhlin är ett par av hyresgästerna.