22 juni 2021
tisdag, 08 juni 2021 11:53

Niam hyr ut 5.000 kvm i Kaari Shoppingcenter

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Kaari Shoppingcenter i Helsingfors om 50.000 kvm ägs av Niam sedan år 2015.

 


Kaari Shoppingcenter i Helsingfors är med sina 50.000 kvm det sjätte största köpcentret i huvudstadsregionen. Med en yta om cirka 5.000 kvm är de nya hyresgästerna detaljhandelsföretaget Tokmanni och butikskedjan Jysk samt Gigantti (Elgiganten), den ledande nordiska kedjan som erbjuder hemelektronik och vitvaror. Köpcentrumet är även värd för Prisma Kaari, den största stormarknaden och livsmedelsbutiken i Finland, som för närvarande gör en konceptförnyelse för att ytterligare förbättra sitt erbjudande och kundupplevelse.

Niam, en av de största fastighetsägarna i Norden, har varit ägare till centrumet sedan år 2015 och Nian har gjort flera framgångsrika värdeskapande aktiviteter för att öka centrumets attraktivitet, som att renovera det stora restaurangområdet och introducera en en arbetsyta som heter Konttori. Under det senaste året har omsättningen i Kaari ökat, trots begränsningarna på grund av pandemin.

Antti Muilu, landschef för Niam i Finland, säger:
– Den stabila utvecklingen av besökare och försäljning bekräftar det starka erbjudandet Kaari Shopping Center erbjuder. Att välkomna Tokmanni, JYSK och Gigantti till Kaari kommer tillsammans med de uppgraderade restaurangerna vilket ökar centrumets attraktivitet, både för besökare och hyresgäster.

Gigantti öppnar sin nya butik på bottenvåningen den 10 juni.

– Gigantti går in i en ny era i Kaari Shopping Center genom att öppna sin första butik på kedjanivå i Finland sedan 2014. Butikskonceptet har byggts med omsorg och tillgivenhet - från och med en gemensam kulturell grund, hela vägen till tjänster och lösningar som förbättrar kundupplevelsen på olika sätt. Med denna öppning vill vi titta på perioden efter Covid-19 tillsammans med våra kunder och komma ihåg hur bra vardagliga affärer känns av positiva möten och nöjda upplevelser. Ett varmt välkomnande till vår Kaari-butik, vars vision är att vara den bästa Gigantti i världen för både våra kunder och personal , säger Laura Tarkka, vd för Gigantti.

Jysk öppnar sin nya butik i Kaari den 10 juni 2021.

– Vi arbetar varje dag för att komma lite närmare kunden och våra lättbutikerade butiker över hela landet är en viktig del av denna strategi. Kaari är en utmärkt plats för oss på väg mot målet om 100 Jysk-butiker i Finland och vår tredje öppning under verksamhetsåret från och med september 2020. Vi är glada att välkomna alla kunder att köpa något nytt till sina hem, trädgårdar och företag, säger Tuomas Piirtola, Country Manager på Jysk.

– Tokmanni är glada att meddela att en ny butik i linje med det senaste konceptet kommer att öppnas i Kaari Shoppingcenter i augusti 2021. Det nya konceptet erbjuder ett bredare sortiment än tidigare och bättre shopping. Den nya butiken kommer också att ha en trädgårdsavdelning på parkeringsnivån på andra våningen, där produkterna som säljs till rabatterade priser är lätta att frakta direkt från butiken till bilen, säger Harri Koponen, konceptchef på Tokmanni.